publicat la 01.02.2019
publicat la 19.01.2016
publicat la 18.01.2016
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Paine
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei. Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit. Cele 2 oua le batem spuma cu sarea. Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa...
Chec
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se toarna peste albus . Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam in ploaie peste crema. Separat...
Turta Dulce
Intr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat . Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul. Cand acesta este dizolvat se adauga si restul de zahar si mirodeniile (dupa fierbere nu uitati sa scoateti cuisoarele...
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca Se face un sirop din lapte, zahar si cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga untul sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se adauga biscuiti zdrobiti si...
Amandina
Blat : se bat albusurile bezea cu zaharul , galbenusul se freaca cu uleiul dupa care se amesteca cu albusul .Apoi se adauga apa , faina , cacao si praful de copt . Se tapeteaza tava cu faina , se toarna compozitia si se da la cuptor 45" Siropul se fierbe pe foc si se toarna fierbinte...
Negresa
Se pune la fiert 1 cana de lapte ,3 cani de zahar si 3-4 linguri de cacao (cacao am amestecat-o cu zaharul ) Dupa ce s-a topit zaharul am scos 10 linguri din compozitie pentru glazura.Si am luat oala de pe foc. Se adauga 200 gr Unt , 3 galbenusuri (unul cate unul ) , praful de copt amestecat...
Paine cu cartofi , cascaval si masline
Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam laptele caldut si o mana de faina, omogenizam maiaua si o lasam la crescut pana isi...