amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI112
Retete

Desert inghetata cu fructe de padure si lavanda

In Dulciuri la 24 Aug 2020

Crema mascarpone o mixezi împreună cu zahărul, apoi adaugi smântana și continui până când obții o textură spumoasă. Adaugi fructele și lavanda, omogenizând ușor, ca să nu se zdrobească prea mult. Așezi compoziția în forme de brioșe din silicon...

Desert zebra-pandispan cu nectarine

In Prajituri la 31 Iul 2020

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina în ploaie și amesteci ușor cu o spatulă. Adaugi praful de copt si torni jumătate din...

Ratatouille de legume cu branza

In Mancaruri de legume la 30 Iul 2020

Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii, iar restul îl dai pe răzătoarea mare. Pătrunjelul îl toci mărunt. Ungi o tavă rotundă pentru tartă cu unt, apoi o tapetezi cu...

Dalgona matcha latte

In Bauturi la 29 Iul 2020

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul . Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în continuare până când obții o cremă spumoasă și aerată. Într-un pahar larg torni laptele de migdale, adaugi cuburile de...

Mojito

In Bauturi la 28 Iul 2020

Într-un pahar înalt ( eu am folosit de vin 🤪) torni romul. Zahărul îl dizolvi puțin în apa minerală, apoi torni peste rom. Adaugi cuburile de gheață, lămâia și frunzele de mentă ,apoi îl savurezi la umbră 🤗.

Porumb crocant cu topping de telemea

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2020

Porumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat fărâme de telemea și fulgi, dar și puțin praf magic de iubire. A dispărut de pe platou...

Desert tarta cu fructe - Bucuria toamnei

In Dulciuri la 30 Sep 2019

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi. Prunele le speli și le tai felii. Strugurii îi desfaci de pe ciorchină și îi speli. Presari peste toate...

Salata de pepene verde cu haloumi

In Mancare copii la 22 Iul 2019

Pe cât este de sănătoasă și colorată această salată, pe atât este de ușor de preparat. Practic, nu faci altceva decât să amesteci ingredientele și să presari puțin praf magic de iubire. Și vă mai spun un secret: fetița mea o adoră! Deci... ce ziceți? Le...

Escalop de vara

In Mancare copii la 17 Iul 2019

Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe și îl tai julienne. Ciupercile le cureți de piciorușe și membrană, apoi le coci pe grill și le tai felii. Într-o cratiță suficient de mare...

Somon crocant cu legume

In Mancare copii la 16 Iul 2019

Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute. Între timp îți pregătești legumele. Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine,...

Inghetata de lavanda si zmeura

In Mancare copii la 2 Iul 2019

Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece. Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor.    In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline. Dai formele la congelator pentru 2 ore.  ...

Desert inghetata de capsuni

In Dulciuri la 25 Iun 2019

Amesteci iaurtul cu zahărul și adaugi căpșunile zdrobite și zeama de lămâie ( astfel înghețata nu va avea ace de gheață). Formele de înghețată le umezești și le umpli cu acest amestec. Decorezi cu câte o căpșunică și dai la congelator pentru 2...

Limonada Rock & Roll

In Bauturi la 23 Iun 2019

Povestea stă așa: o îndulcești cât și cu ce dorești tu. Cât despre cuburile de gheață, eu am pus în forme și câte o frunzuliță de mentă, dar și sirop de cireșe 🍒. Amesteci totul și decorezi cu felie de lămâie și mentă. Simplu....

Desert briose cu ciocolata si unt de arahide

In Dulciuri la 24 Apr 2019

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și cacaua, mixând până la omogenizare. În fiecare formă de muffins torni...

Traistute umplute

In Mancaruri de post la 15 Apr 2019

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi. Leurda o tai fâșii. Ciupercile și porumbul le...

Urzici picante cu tofu crocant

In Mancaruri de post la 12 Apr 2019

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.    Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. ...

Supa-crema de legume cu crutoane de tofu

In Mancaruri de post la 29 Mar 2019

Cred ca nu trebuie sa va mai spun ca trebuie sa curatati legumele si sa le fierbeti in apa cu sare.  Cand sunt fierte, le puneti in blender si le pasati bine adaugand supa care putin. Condimentati cu piper dupa gust.  Cat timp fierb legumele, taiati branza cubulete si o coaceti la...

Salata arcobaleno cu ton

In Paste la 25 Mar 2019

Fierbi pastele in apa clocotita si sarata pentru 20 de minute, dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine de apa, in sita. Intre timp pregatesti restul ingredientelor: feliezi maslinele si ardeiul, tai branza cubulete, scurgi bine tonul de ulei. In uleiul de masline adaugi condimentele si...

Salata Somn usor

In Mancaruri de post la 22 Mar 2019

Salata o speli și o rupi bucăți. Ridichile le speli și le tai felii. Procedezi la fel și cu maslinele, brânza, nucile și roșiile cherry. Amesteci totul, adaugi uleiul și zeama de lămâie, omogenizand. La final presari semințele și servesti cu poftă.

Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

In Mancaruri de post la 19 Mar 2019

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei. Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde). Așezi ciupercile pe...

Sushi a la Cluj

In Mancaruri de post la 18 Mar 2019

Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să...

Supa-crema de linte rosie

In Supe la 30 Ian 2019

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute. Strecori lintea si adaugi...

Crispy de pui cu mix de salata

In Pui la 28 Ian 2019

Pieptul de pui il feliezi transversal in portii groase de 1,5-2 cm. Presari putina sare. Amesteci iaurtul cu oregano si boia. Zdrobesti fulgii de porumb cat mai marunt. Eu i-am pus intr-o punga si am dat cu sucitorul peste ei. Tavalesti pieptul prin iaurtul condimentat si apoi prin fulgi, dupa...

Aperitiv vafe cu parmezan si pesto

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2019

Topesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie sa obtii un aluat putin mai consistent decat cel de clatite. La final adaugi parmezanul, pesto si...

Desert cozonac - Floarea Craciunului

In Dulciuri la 4 Ian 2019

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o 1/2 de lapte se face o maia.    Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Lasi cca. 10 minute, pana cand aceasta isi dubleaza volumul. Abia apoi incepi...

Sarmale ardelenesti in oala de lut

In Porc la 4 Ian 2019

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si...

Desert choux a la Cluj

In la 1 Dec 2018

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi  faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. In acest moment adaugai ouale pe...

Friptura la tava

In Porc la 30 Noi 2018

Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum ) Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si...

Salata de toamna cu dovleac copt

In Salate la 26 Oct 2018

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am taiat bucati.  Am...

Desert piure de castane - eternul feminin

In Dulciuri la 10 Oct 2018

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa cu lapte si zahar. Lasi sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de 30 de minute. Stingi focul si le...

Afisate 1 - 30 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]