Articole

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Retete cu gust de copilarie

Postat de: Bucataras in Concurs

In preajma zilei voastre, dragi copii, v-am pregatit un nou concurs! Da, voi, bucatarasii, copiii de toate varstele, care va jucati cu drag pe cel mai vesel site culinar, Bucataras.roCiteste continuarea

Cele mai apetisante 30 de retete cu capsuni

Postat de: Bucataras in Fructe

Sezonul capsunilor deschide apetitul pofticiosilor de deserturi cu fructe, dar nu numai! Cu toti ne lasam inspititi de o prajitura pufoasa sau cremoasa, plina de aroma si parfumul minunat al...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun

Postat de: RODIMUR in Craciun

Cu acest articol doresc să prezint un alt obicei culinar al francezilor, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului.Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Noaptea Muzeelor 2017

Postat de: claudiaO in Bucataras hai hui

Hai hui prin Bucuresti! Daca tot e week end si mai e si o noapte speciala, de ce nu? Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea

Prajiturile sarbatorilor la francezi (2) / Boboteaza si placinta regilor

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Odată cu articolul despre clătite am început, practic, o prezentare episodică a obiceiurilor culinare ale francezilor de sărbătorile lor religioase. Această serie se continuă acum cu...Citeste continuarea

CONCURS: Retete pentru un Picnic reusit

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei, Pentru ca luna mai este consacrata ca luna a picnicurilor, dar si pentru ca maine va avea loc multasteptatul Picnic al bucatarasilor, iata o noua tema frumoasa de concurs: Retete...Citeste continuarea

Cel mai tare banc

Postat de: Bucataras in Concurs

Cea mai vesela si harnica comunitate? Raspuns corect - Bucataras.ro Se stie, nu-i asa? :)))Citeste continuarea

Lucian BLAGA, 9 mai 1895

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că e ziua când s-a născut o mare personalitate a culturii române, LUCIAN BLAGA, poate e bine să acordăm câteva minute, întru amintirea câtorva date importante...Citeste continuarea

5 mai 1821 - Napoleon

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că iubesc mult cultura și civilizația franceză, nu pot lăsa această zi să treacă fără a scrie câteva cuvinte despre însemnătatea ei. Este modul meu de face cunoscute și de a...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi / Clătitele de Întâmpinarea Domnului

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Ideea acestui articol de popularizare a unor obiceiuri franceze a plecat de la o discuție aici, pe forum, asupra ingredientelor compoziției de clătite, eu refuzând categoric să admit drojdia,...Citeste continuarea

Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE. Bucureşti, 16 Iunie 1920

Postat de: RODIMUR in Scoala de retete11

Pentru că ieri a fost 1 Mai, ziua tradițională a micilor și a berii în România, am găsit această rețetă, scrisă pe timpuri de către bucătarul vestitului restaurant bucureștean "Caru'...Citeste continuarea

Cum se prajeste corect pestele file

Postat de: AlexTeacher in Tehnici

Ce tigaie folosesti, cat de incinsa, cum faci sa nu se stranga pielea pestelui cand il prajesti si mai ales, cat timp il lasi pe fiecare parte? Daca tii cont de cateva reguli simple o sa iti iasa...Citeste continuarea

Cele mai bune retete pentru picnicul de 1 Mai!

Postat de: Bucataras in Bucataras hai hui

Minivacanța de 1 Mai debutează anul acesta încă din weekend, așa că nu ne rămâne decât să ne încărcăm bateriile cu energie și să ne pregătim de picnic.Citeste continuarea

Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker - Stelute de ciocolata

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Dr.Oetker iti da ocazia sa faci din fiecare zi o sarbatoare si motiv de petrecere! Noi iti sugeram sa pregatesti stelute de ciocolata, sa iti inviti familia si sa va bucurati de lucrurile simple...Citeste continuarea

Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker - Muffins cu migdale

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Prajitureste pentru toti cei dragi cu Dr.Oetker si invita-i sa guste din bunatatile realizate de tine! Decorate cu trandafiri sau margarete, briosele reprezinta motivul perfect pentru a porni o...Citeste continuarea

Iepuras Bucataras vine cu daruri: Castigatorii celor 10 seturi de bunatati de la Barilla

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii Bucatarasului, Hristos a inviat! Bine ne-am regasit dupa sarbatorile Pastelui, in care sper ca v-ati incarcat bateriile, chiar daca a fost si multa truda, dar stiu eu ca e din aceea...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]