Blogosfera culinara

CevaBun

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Numa' bun de pus pe masa

Salata shirazi

Data:27.05.2010

Salata răcoroasă a orientului încins, shirazi este o clasică a bucătăriei iraniene, cu... articol complet

Limonadă cu căpşuni şi mentă

Data:27.05.2010

O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi... articol complet

Supă chinezească acră-iute cu urechi de lemn

Data:27.05.2010

În tradiţia culinară orientală supele nu se servesc la începutul mesei, ca în occident, ci... articol complet

Kafta libaneză

Data:26.05.2010

Kafta sau kofta este denumirea unor preparate arabe din carne tocată  sau tăiată mărunt,... articol complet

Baharat (Bokharat) – “7 piperuri”

Data:26.05.2010

Baharat (numit în unele ţări din Orientul Apropiat şi bokharat), supranumit 7 condimente (la... articol complet

Salată de cartofi noi cu iaurt si hrean

Data:25.05.2010

O salată de cartofi cu un aer primăvăratec, poaspătă şi relativ uşoară. Preparaţi-o... articol complet

Tocană africană de miel

Data:25.05.2010

Picantă şi aromată, densă şi consistentă, această tocană se regăseşte, cu câteva... articol complet

Ras el hanout

Data:25.05.2010

Ras el hanout (ortografiat şi ca Rass el hanout) este un mix de condimente specific... articol complet

Salată thailandeză de pește cu limetă

Data:24.05.2010

Denumită în thailandeză Pla-Neung-Manao, această salată este perfectă pentru zilele... articol complet

Mojar cu pistil

Data:24.05.2010

Mojarul (cunoscut tradiţional sub numele de piuă sau piuliță)  cu pistil (numit şi... articol complet

Untul de arahide

Data:24.05.2010

Aflat în topul alimentelor favorite printre copiii americani, untul de arahide este o pastă... articol complet

Frigănele cu cremă de brânză dulce și căpşuni

Data:23.05.2010

Un mic dejun deosebit, născut din explorările ultimelor decenii, în care bucătarii au... articol complet

Inelul de bucătărie

Data:23.05.2010

Inelul de bucătărie (sau inelul pentru mâncare) este un cerc metalic, confecţionat din inox... articol complet

Supă cremă de mazăre cu ţelină

Data:22.05.2010

O supă cremă fină şi catifelată ale cărei arome tulbură în mod plăcut bolta palatină.... articol complet

Harissa (Harrissa)

Data:22.05.2010

Harissa (scrisă uneori şi harrissa) este unul dintre cele mai iuţi sosuri pe bază de ardei... articol complet

Salata Caesar

Data:21.05.2010

Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor... articol complet

Curcuma (turmeric)

Data:20.05.2010

Origine: Plantă cultivată de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscută şi sub numele de... articol complet

Dovlecei cu usturoi şi lămâie

Data:20.05.2010

O salată-garnitură din buna tradiţie a bucătăriei italiene, îmbrăcată într-un dressing... articol complet

Îngheţată de cireşe

Data:20.05.2010

Fructele şi, în special cireşele, se pretează în orice tip de îngheţată, pentru că se... articol complet

Berea îngrașă. Da sau nu?

Data:19.05.2010

Iată o întrebare destul de frecventă, mai ales pentru împătimiții consumului de bere.... articol complet