publicat la 16.07.2019
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu ton, sos de rosii si pesto
Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura unt. Intre timp calim, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam caperele, sosul de rosii sosul pesto si fierbem 5 minute amestecand continuu. Cand pastele s-au fiert, le scurgem de apa si le amestecam cu 1 lingura de unt. scurge-le de apa. Le...
Paste cu nuca, stafide si miere
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare, o lingura ulei si putina scortisoara. Cand sunt fierte le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi adaugam 1 lingurita de margarina in strecuratoare. Lasam sa intre putin margarina in paste apoi le amestecam cu nucile tocate si rumenite in restul de...
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella
Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat. Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam...
Tagliatelle cu chiftelute de peste
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp pregatim sosul de rosii si chiftelutele de peste. Pentru a face sosul de rosii calim usturoiul in ulei. Dupa ce se caleste, il indepartam din tigaie si adaugam rosiile, zaharul, busuiocul. Fierbem pana scade sosul de rosii si...
Coltunasi cu branza
Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7...
Paste cu ciuperci, smantana si piept de curcan
Punem la fiert apa cu sare şi 2 linguri ulei, iar cand fierbe apa adaugam pastele. Le fierbem conform instructiunilor. Cat timp se fierb pastele pregatim sosul de ciuperci cu smantana si carnea de curcan. Topim untul si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnam vinul, apa si condimentam cu...
Spaghete cu spanac si migdale - de post
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare si o lingura de ulei. Intre timp calim ceapa, usturoiul, cateva migdale macinate, telina si morcovul in 2 linguri de ulei. Adaugam spanacul pe care il calim putin. Punem o cana de apa si fierbem pana scade. Luam pastele de pe...
Salata de paste Primavera
Se fierb pastele conform in structiunilor de pe pachet, in apa cu sare si putin ulei. Cand pastele sunt gata se scurg de apa si peste ele aruncam doua cub de unt, cat doua linguri mari, care se va topi si va da un gust foarte bun. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, astfel incat...
Cannelloni cu spanac si branza
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul, smantana 3 linguri, apoi branza si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba un minut pentru a se intrepatrunde aromele. Dam deoparte de pe foc si lasam sa se raceasca putin.Intre timp pregatim un sos alb din unt si...
Lasagna
Preparare sos Bechamel: Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu...