Blatul:
Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare ,se adauga mierea si se bate (mixeaza) in continuare ,apoi incorporand migdalele macinate.La urma am pus galbenusurile ,incorporandu-le cu blandete ,ca la orice blat. Separat am batut 3...
Zaharul se caramelizeaza pana capata culoarea mierii ,se "stinge " cu apa si se fierbe pana se topeste tot caramelul. Se trage de pe foc, se pun biscuitii macinati fin, lichiorul si se amesteca energic. Compozitia trebuie sa fie...
Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am amestecat in ele cateva linguri de faina pana s-a facut o...
Tiramisu reţetă cu pricomigdale
Am folosit suplimentar un pliculet gelatina .
Se face o cafea tare ,indulcita dupa gust si cu esenta de migdale si cafea imbogatita .Se lasa la racit.
Galbenusurile se freaca energic (se mixeaza) cu...
Amestecam untul rece ,taiat bucatele cu faina(ne oprim din faina cam 30 gr pentru presarat pe planseta ,cand intindem coca) ,sarea,apoi ouale si apa,coaja de lamaie.Nu framantam ,doar amestecam cu o lingura .Dam la frigider cel putin pentru o...
Blat :
Se separa ouale ,albusurile se bat cu sarea pana se fac spuma apoi se pune si zaharul ,zaharul vanilinat ,lingura cu lingura (nu tot odata) pana se fac ca o halvita lucioasa si tare,spumoasa.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,usor...
Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin. Punem un vas...
Blaturile:
Am facut 3 blaturi separate ,din cate trei albusuri si ce mai scrie la ingredinte ,astfel:
Se bat 3 albusuri spuma cu un varf de cutit sare ,apoi se pun pe rand 6 linguri de zahar,batandu-se energic dupa fiecare lingura.Se pune...
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat coaja de lamaie.Se pune faina si nucile,lingura cu...
Tort exotic
Blatul: Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare ,se adauga mierea si se bate (mixeaza) in continuare ,apoi incorporand migdalele macinate.La urma am pus galbenusurile ,incorporandu-le cu blandete ,ca la orice blat. Separat am batut 3...