Cu o seară înainte, spală năutul şi-l pune la înmuiat precum fasolea boabe.
A doua zi, când te-ai hotărât să intri în bucătărie, pune năutul la fiert împreună cu dafinul şi puţin cimbru. Sărează după gust.
Năutul fierbe destul de greu, dar...
Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine.
Şi pentru că rămâne destul timp cât fierb cartofii, poţi curăţa în linişte restul de legume: morcovii şi ceapa de coajă, ardeiul de cotor şi seminţe, iar la ceapa verde...
Spală bine ciupercile, taie din ele cubuleţe şi răstoarnă-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei.
Răsfiră peste ele puţină sare grunjoasă, câteva frunze de cimbru şi tahon. Curăţă de coajă usturoiul, tocă-l sau taie în felii şi amestecă...
Paté vegetal
Cu o seară înainte, spală năutul şi-l pune la înmuiat precum fasolea boabe. A doua zi, când te-ai hotărât să intri în bucătărie, pune năutul la fiert împreună cu dafinul şi puţin cimbru. Sărează după gust. Năutul fierbe destul de greu, dar...
Vegan_ dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică
Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine. Şi pentru că rămâne destul timp cât fierb cartofii, poţi curăţa în linişte restul de legume: morcovii şi ceapa de coajă, ardeiul de cotor şi seminţe, iar la ceapa verde...
Praz cu ciuperci gratinate
Spală bine ciupercile, taie din ele cubuleţe şi răstoarnă-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei. Răsfiră peste ele puţină sare grunjoasă, câteva frunze de cimbru şi tahon. Curăţă de coajă usturoiul, tocă-l sau taie în felii şi amestecă...