publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet
Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine...
Hummus de linte rosie cu pasta de caju
Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o scurgem, o lăsăm să se tempereze și o punem în vasul blenderului și o transformăm în...
Hummus cu leurda
Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea hummusului. Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică. Spălăm leurda...
Cuscus cu fasole rosie si muraturi
Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa...
Supa crema de linte cu chimen si boia afumata
Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei încins. Curățăm morcovul, îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste ceapă....
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata
Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat...
Tocanita de hribi cu ceapa si marar
Punem, într-un ceaun wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Adăugăm hribii bine spălați, scurși și tocați...
Iahnie de fasole, de post
Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat de sodiu, pentru a...
Pasta de avocado
Se taie avocado în două. Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida. Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi...
Scovergi reteta clasica
Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și omogenizăm din nou. Acoperim bolul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm maiaua la dospit...
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata
Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt. Adaugăm apoi, treptat,...
Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii. Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in...
Mancare de spanac, cu leurda
Separam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste...
Mancare de cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii. Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea. Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la...
Legume trase la tigaie, cu sos de rosii
Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie. Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi. Punem uleiul intr-o tigaie pe foc,...
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor. Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin. Spalam ciupercile si le lasam la scurs. Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt. Curatam si spalam legumele si le...
Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker
Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa si ardeiul julien, morcovul si radacina de patrunjel, rondele, la fel si usturoiul. Inlaturam pelicula de deasupra la ciuperci, le clatim usor pentru a nu intra apa multa in ele si le feliem mai maricele. Punem uleiul in vasul multicookerului...
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata
Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Amestecam otetul cu oregano, busuioc si cimbru si il punem intr-un vas cu...
Fasole facaluita, cu sos de ceapa
Am spalat fasolea si am lasat-o de seara pana dimineata in apa cat sa fie acoperita. A doua zi am scurs apa,am mai clatit si am pus-o la fiert in putina apa, tot cat sa fie acoperita, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am clatit din nou si iar am urmat acest procedeu. Abia...
Ciuperci umplute cu cartofi condimentati
Spalam ciupercile, le rupem coditele si le decojim. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi sau felii. Eu i-am taiat intai felii, apoi i-am maruntit pentru a umple mai bine ciupercile. Usturoiul il curatam si il tocam marunt. Condimentam cartofii cu rozmarin, cimbru, piper...
Cartofi condimentati, la cuptor
Cartofii curatati si spalati i-am crestat in felii, dar am lasat baza necrestata. Printre felii am condimentat cu sare, boia de ardei iute si rozmarin. Tava am uns-o cu putin ulei de masline. Cartofii condimentati i-am asezat in tava si i-am stropit tot cu putin ulei de masline....