nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI249
Retete / Dulciuri

Prajitura cu branza si malai

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Branza cottage este o branza granulata care isi pastreaza forma de granula si dupa coacere,probabil trebuie sa fie si in tara sau daca nu se poate incerca cu cea de vaca, dar nu raman granulele in blat. Se amesteca toate ingredientele  impreuna, inafara de ciocolata, unt  si frisca...

Inghetata de lamaie

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Este dupa o reteta spaniola iar daca nu as fi mancat sincer nu stiu daca o faceam,e super buna. Se curata lamaile de coaja si se storc,eu le-am storc su storcatorul si din 6 lamai mari mi-a iesit 400 ml suc Se pune pe foc intr-o cratita sucul de lamaie cu zaharul si apa si se fierb 3-4...

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 7 Aug 2010

Se amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si vaniliile apoi se pune zaharul si laptele se pune vasul pe foc pana se devine de consistenta unei smantani mai groase,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit Cand compozitia e rece se amesteca cu frisca si se pune in masina de...

Tort de orez cu budinca caramel

In Dulciuri la 7 Aug 2010

Se pune laptele la fiert cu putina sare ,intre timp se spala orezul apoi se pune in lapte si se lasa sa fiarba la foc potrivit amestecand din cand in cand ,cand orezul e aproape fiert se pune zahrul iar la final vaniliile. Se pregateste budinca de caramel,se pune laptele la fiert 450 ml iar...

Inghetata cu gel de capsuni

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Se amesteca mascarponele cu frisca pana devine spumos apoi se pune gelul de capsuni(e un gel nemtesc dar foarte bun ,si cred ca la fel de bine merge si un gem de capsuni mai gros) dupa care se pune laptele si zaharul si se mixeaza bine. Va rezulta o crema fina ..... super buna care se pune in...

Inghetata cu fructe

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Se zdrobesc bine fructele cu robotul iar daca lasa suc  se pun fructele putin intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Dupa ce fructele s-au scurs bine de suc se amesteca cu zaharul,laptele ,sucul de lamaie si apoi cu frisca. Se pun toate in masina de inghetata sau daca nu aveti intr-o...

Profiterol

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine Se coc in tava unsa cu putin ulei,se spriteaza cu spritul sau cu o...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Se curata cartofii (daca se poate sa fie mai fainosi e si mai bine), se taie cubulete si se pun la fiert Cand cartofii sant fierti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu robotul ,apoi se amesteca cu faina ,ouale,uleiul,si zaharul. Prunele se spala bine, apoi se scot samburii sau se taie cu...

Eclere umplute cu crema de cremes

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Eclere :se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun ouale pe rand cate unul  si se amesteca foarte bine pana se incorporeza toate Se pun in sprit sau...

Tort de biscuiti

In Dulciuri la 29 Iul 2010

Se pune 500 ml lapte la foc si de pregateste budinca de capsuni cu 4 linguri de zahar dupa ce budinca e gata se pune ciocolata alba si untul si se amesteca foarte bine. Se ia o forma, se pune folie de plastic si apoi se trec biscuitii prin laptele ramas si se aseaza in tava, eu am avut...

Palmierii dulci

In Dulciuri la 28 Iul 2010

Se lasa foaia de foIetaj sa se dezghete putin . Zaharul se amesteca cu scortisoara  macinata Se intinde un strat subtire de zahar cu scortisoara peste care se pune foaia de foIetaj se taseaza putin sa se prinda zaharul de foaia dupa care se ruleaza din doua parti. Se taie cu un...

Prajitura imposibila

In Dulciuri la 27 Iul 2010

Se amesteca untul moale cu nuca de cocos,se pune faina  cernuta si praful de copt apoi zaharul,vaniliile si ouale iar la sfarsit laptele se amesteca bine pana se incorporeaza bine tot laptele. Este o comopozitie foarte lichida. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se da...

Inghetata mascarpone

In Dulciuri la 25 Iul 2010

Se amesteca laptele cu zaharul pe foc pana se topesc apoi se pune vanilia si se ia de pe foc. Mascarponele si frisca lichida se amesteca bine pana devine spumos ,apoi se pune laptele(racit) si se amesteca foarte bine. Se pune compozitia in masina de inghetat pentru 15 minute..........si...

Omida de ciocolata-gogosele

In Dulciuri la 24 Iul 2010

Se pun toate ingredientele in masina de paine,se adauga faina ,oul,sarea,uleiul,coaja de lamaie si drojdia dizolvata in apa calduta cu zaharul si se lasa la programul de framantat si dospit Cand aluartul a dospit se scoate din masina de paine si se intinde o foaie, nu foarte subtire (1 cm)dupa...

Prajitura cu fructe si bezea

In Dulciuri la 21 Iul 2010

Se mixeaza ouale cu zaharul si vaniliile pana se topesc apoi se pune untul topit si se mai mixeaza 3 minute, se pune treptat faina si praful de copt apoi laptele si se amesteca pana se incorporeza bine toate iar la final coaja de lamaie. Se unge o tava sau se pune folie si se toarna...

Tort racoros de lamaie

In Dulciuri la 20 Iul 2010

Se ia laptele rece si se mixeaza foarte bine cu praful din cutie apoi se pune zaharul si se mai mixeaza pana devine ca o budinca groasa,dupa care se ia o forma de chec sau un vas asemanator o cutie de inghetata sau o forma  de care doriti..........se pune caramel pe fundul vasului apoi se...

Prajitura Chinezoaica

In Dulciuri la 20 Iul 2010

Se amesteca bine untul pana se face spuma apoi se pune zaharul pudra si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare apoi se amesteca cu unt,se pune nuca macinata (daca o prajiti putin are un gust fantastic de bun si nu macinata foarte fin),faina,vaniliile si cacao,se amesteca bine toate...

Tort caramel 400

In Torturi la 18 Iul 2010

Blatul: Se separa albusul de galbenus .Se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul si se mai bat bine dupa care se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si se amesteca usor cu o paleta apoi se puna faina si praful de copt iar la final cacaoa. Se pune compozitia intr-o tava...

Inghetata de banane cu caramel

In Dulciuri la 13 Iul 2010

Se zdrobesc bine bananele cu badidora apoi se pun laptele si frisca se amesteca bine dupa care zaharul si sucul de lamaie Se pun toate in masina de inghetata si se lasa 20-25 minute cand e gata Se pun in cornete de ingetata iar desupra caramel E grozava,insa pitici nu au avut rabdare sa...

Prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 11 Iul 2010

Se bat ouale intregi cu zaharul apoi se pune laptele ,uleiul,praful de copt,vaniliile,cacao si faina. Se amesteca bine toate impreuna,este o compozitie mai mai moale mai lichida. Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava unsa si tapetata iar cealalata jumatate se lasa deoparte si se...

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2010

Se bat ouale intregi cu zaharul, bine. Ciocolata se topeste apoi se pune laptele si zaharul sa fierba impreuna,dupa care se amesteca cu galbenusurile pana se  ingroasa, la foc mic Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la rece 30 minute apoi se pune in masina de inghetata se lasa la...

Desert prajitura zi si noapte

In Prajituri la 11 Iul 2010

Blat:  Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava, se pune hartie de copt, se rastoarna compozitia in tava si...

Guguluf cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Iul 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Untul se amesteca foarte bine pana se face spuma dupa care se pune zaharul pudra apoi se incorporeza galbenusurile pe rand. Ciocolata se topeste pe aburi sau la foc foarte mic apoi se lasa la racit. In amestecul de unt se...

Savarine a la MARY

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge. Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si  in masina de paine,am avut ce curata...

Chec cu bucatele de ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Cantitatile  sant pt o tava mica cu diametru  de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile  cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de lamaie,vanilia  si se amesteca bine apoi se pune si paraful de copt cu galbenusurile amestecate iar la final faina...

Clatite cu inghetata si ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Nu am specificat cantitatile deoarece fiacare face in cantitatea dorita(eu fac industrial) Se coc clatitele se lasa la racit apoi se taie feliute de inghetata,(eu am pus din tort de inghetata de vanilie) se impatura clatita apoi se pune glazura de ciocolata  se orneaza cu frisca si se...

Chec cu gem de capsuni

In Dulciuri la 27 Iun 2010

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Galbenusurile s e amesteca cu praful de copt,zeama de lamaie,uleiul si laptele dupa cere se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se pune faina si se amesteca usor. Se unge tava (eu am pus in forma rotunda dar se poate pune in tava de...

Scoarta de copac

In Dulciuri la 26 Iun 2010

se framanta un aluat din faina,ou,drojdie,unt si smantana . Se intinde o faie si se taie fasii de 5-7 cm lungime si de 1,5 -2 cm de late se coc pe cutia de conseva scria in reteta ,eu in schimb am copt pe o tava de chec rotunda ,pe care am uns-o cu putin ulei . Se ung si fasiile cu ou...

Prajitura cu nuca si mar

In Dulciuri la 26 Iun 2010

Se curata merele si se taie cubulete. Ouale ,zaharul,praful de copt ,faina,nuca macinata  se amesteca toate apoi se pune uleiul,sarea, scortisoara ,smantana si merele taiate se amesteca bine va rezulta o compozitie mai groasa. Se unge o tava se pune folie de aluminiu(asta e boala...

Cheesecake simplu

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Se zdrobesc biscuiti sa fie ca si pesmetul,  apoi se amesteca cu untul si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili(eu am uns tava cu ulei si am pus folie aluminiu pt siguranta ) Branza de vaci se amesteca cu  zaharul pudra ,ouale, smantana si coaja de lamaie si se mixeaza...

Afisate 91 - 120 din 198 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]