Intr-o tigaie mare de teflon se topeste untul in care se adauga ceapa taiata pestisori si muschiul de vitel taiat in fasii mici (eu l-am lasat inainte cca 30 min la marinat in vin cu rozmarin) si se lasa sa se inabuse bine, cca 20 de min. Se adauga hribii bine scursi de apa (pt cei proaspeti...
Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi se decojesc si se...
Se pune la fiert carnita de vita (schimband prima apa in care s-a adunat spuma) pana cand este bine patrunsa cu furculita. Se adauga fideaua si rosiile din conserva, un praf de sare si in final ceapa verde taiata in bucatele mici si oregano. Se poate servi celor mici ca atare (dar e...
Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se...
Cum am procedat: Am fiert oul bine-bine, am tocat leurda, am adaugat iaurtul si branza de vaci, un praf mic de sare, un pic de suc de lamaie, dupa gust si…am mixat totul la blender. Alternativ, albusul ar putea fi pus taiat cubulete…Mai simplu nu se poate. Picea mea s-a lins pe bot.
Muschi de vitel cu hribi (si pepene galben)
Intr-o tigaie mare de teflon se topeste untul in care se adauga ceapa taiata pestisori si muschiul de vitel taiat in fasii mici (eu l-am lasat inainte cca 30 min la marinat in vin cu rozmarin) si se lasa sa se inabuse bine, cca 20 de min. Se adauga hribii bine scursi de apa (pt cei proaspeti...
Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale
Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi se decojesc si se...
Supă de vită cu fidea şi roşii
Se pune la fiert carnita de vita (schimband prima apa in care s-a adunat spuma) pana cand este bine patrunsa cu furculita. Se adauga fideaua si rosiile din conserva, un praf de sare si in final ceapa verde taiata in bucatele mici si oregano. Se poate servi celor mici ca atare (dar e...
Supă-cremă de linte
Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se...
Salată de leurdă cu ou şi cu iaurt
Cum am procedat: Am fiert oul bine-bine, am tocat leurda, am adaugat iaurtul si branza de vaci, un praf mic de sare, un pic de suc de lamaie, dupa gust si…am mixat totul la blender. Alternativ, albusul ar putea fi pus taiat cubulete…Mai simplu nu se poate. Picea mea s-a lins pe bot.