Preparare Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii
1. Se toaca marunt ceapa, si se pune in cratita.
2. Intre timp se taie cubulete cartofii, se taie marunt morcovul , mazarea se scurge bine de zeama din cutie , si toate se pun peste ceapa in cratita.
3. Adaugam o lingura...
1. Pieptul de pui se taie felii si se bate bine .
2. Intre timp se bat ouale si se amesteca cu sarea ,piperul si faina pana cand se formeaza o compozitie mai groasa.
3. Se trec bucatile de pui prin aceasta compozitie si se pun la prajit in uleiul bine incins.
4. Se lasa la...
1. Se spala bine pipotele de pui si se pun la fiert cu legumele tocate marunt si cartofii taiati cubulete. Adaugam o lingura de ulei si apa, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 30 minute.
2. Intre timp adaugam la fiert si melcisorii de paste .
3. Cand carnea este aproape...
1. Carnea de vita se taie cubulete si se inabusa cu putin ulei si apa.
2. Adaugam mirodeniile ( dupa gust ), completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu circa 30-35 minute.
3. Cand carnea este fiarta adaugam sucul de rosii si mai lasam sa dea intr un clocot , cam 5...
1. Se spala bine lintea si se pune intr un vas cu apa calda la inmuiat.
2. Intre timp tocam ceapa marunt , morcovii si telina , si le inabusim in putin ulei si apa. Adaugam apoi lintea si acoperim cu apa lasand sa fiarba la foc potrivit cam 30 minute.
3. Cand lintea este aproape...
1.Se curata cartofii de coaja, si se taie cubulete.
2. Ceapa se taie marunt, ardeiul gras cubulete si se pun impreuna cu cartofii la fiert la foc potrivit timp de circa 30 minute, adaugand apa cat sa acopere compozitia din cratita .
3. Cand cartofii sant fierti presaram condimentele (sare...
1. Bucatile din piept de pui se spala si se pun intr un castron.
2. Ceapa se curata ( se spala ), se taie pestisori si se pune la calit cu puiul in putin ulei si apa .
3. Intre timp maslinele gata spalate se inteapa cu furculita si se pun peste ceapa si pui cand totul...
1. Se curata dovleceii de coaja , se spala si se taie cubulete . Se pun intr o cratita la fiert timp de 15-20min.
2. Prazul se spala , se taie rondele . Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie patratele.
3. Toate acestea se adauga in ciorbita cand apa...
1. Se decojesc ciupercile, se spala bine , apoi se pun intr o tava.
2. Se ung cu margarina, se presara cascaval ras peste ele si se adauga sare si piper dupa gust.
3. S baga la cuptor si se lasa la foc normal timp de 20-25min.
Mie mi a iesit o nebunie. Chiar imi era pofta.
1. Spalam bine aripioarele de pui , le condimentam cu sare si piper si le punem lintr un castron.
2. Intre timp inabusim cu putin ulei si apa ,ceapa si ardeiul gras pana capata o culoare galbuie. Apoi adaugam aripioarele si din nou apa cat sa acopere,lasand sa fiarba la foc mediu timp de...
1. Se pune un litru de apa la fiert cu putina sare si o lingura de ulei.
2.Cand da in clocot apa se adauga macaroanele si se lasa la fiert timp de 15-20 minute. ( la foc mic pentru a nu se lipi )
3.Intre timp se rade branza intr un vas si se amesteca cu ouale.
4. Intr un vas de iena uns...
1. Se toaca ceapa marunt si se inabusa cu uleiul si cu putina apa.
2.Intre timp , se spala orezul , se adauga peste ceapa, si se lasa la fiert timp de 10 min. ( pana cand orezul este pe jumate fiert ).
3.Dovleceii se spala , se taie feliute si se pun la fiert impreuna cu ceapa si...
1.Se spala merele si se scobesc cu grija pentru a se indeparta cotorul.( trebuie avut grija sa nu se desfaca si baza marului ).
2.Se pun merele intr o tava, iar in scobitura formata se preling cate 2 lingurite miere, nuca, se pun stafidele si la final scortisoara. ( acestea...
1.Se spala puiul , se imparte in bucati, iar fiecare bucata se unge si pe o parte si pe alta cu putin ulei , cu pasta de tomata si se presara mirodeniile dupa gust.( sare, piper, rozmarin , boia de ardei dulce ).
2.Se aseaza bucatile intr o cratita si se stropesc cu...
1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie.
2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ).
3.Cand mamaliga este aproape gata se...
Se spala puiul si se pune la fiert cu un praf de sare, indepartand spuma de cate ori este nevoie. Dupa ce spumam bine, adaugam cubul maggi.
Tocam marunt toate legumele. Dupa ce s-a fiert puiul, il scoatem afara din oala.
Se pune orezul intr-o cratita, legumele, puiul si 4 cani de supa in...
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Carnea se pune in 3 linguri de ulei sa se caleasca un pic.Se da deoparte si se adauga sarea,piperul si boiaua de ardei.
Se amesteca pennele cu carnea tocata.Se pun intr-o tava unsa cu unt.Se adauga cascavalul ras deasupra si se...
Se pun 3 oua la fiert,circa 15 minute de cand da in clocot.Intre timp se taie vinetele pe lungime si se scoate miezul cu o lingura.Se stropeste cu zeama de lamaie,pentru a nu oxida.
Se prepara umplutura:sunca se taie cubulete,la fel si carnaciorii si miezul de la vinete.Dupa ce s-au racit...
Se spala puiul si se pune la fiert in apa cat sa-l cuprinda timp de 20 minute.
Intre timp se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline si 1 ceasca de apa.Se tine pe foc pana devine sticloasa.
Se adauga si ciupercile,rosiile,sarea,piperul,boiaua,oregano.Usturoiul se taie...
Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la...
Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii
Preparare Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii 1. Se toaca marunt ceapa, si se pune in cratita. 2. Intre timp se taie cubulete cartofii, se taie marunt morcovul , mazarea se scurge bine de zeama din cutie , si toate se pun peste ceapa in cratita. 3. Adaugam o lingura...
Snitel din piept de pui
1. Pieptul de pui se taie felii si se bate bine . 2. Intre timp se bat ouale si se amesteca cu sarea ,piperul si faina pana cand se formeaza o compozitie mai groasa. 3. Se trec bucatile de pui prin aceasta compozitie si se pun la prajit in uleiul bine incins. 4. Se lasa la...
Ciorba din pipote de pui
1. Se spala bine pipotele de pui si se pun la fiert cu legumele tocate marunt si cartofii taiati cubulete. Adaugam o lingura de ulei si apa, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 30 minute. 2. Intre timp adaugam la fiert si melcisorii de paste . 3. Cand carnea este aproape...
Carnita de vita in sos
1. Carnea de vita se taie cubulete si se inabusa cu putin ulei si apa. 2. Adaugam mirodeniile ( dupa gust ), completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu circa 30-35 minute. 3. Cand carnea este fiarta adaugam sucul de rosii si mai lasam sa dea intr un clocot , cam 5...
Mancare de linte
1. Se spala bine lintea si se pune intr un vas cu apa calda la inmuiat. 2. Intre timp tocam ceapa marunt , morcovii si telina , si le inabusim in putin ulei si apa. Adaugam apoi lintea si acoperim cu apa lasand sa fiarba la foc potrivit cam 30 minute. 3. Cand lintea este aproape...
Tocanita de cartofi in vas roman
1.Se curata cartofii de coaja, si se taie cubulete. 2. Ceapa se taie marunt, ardeiul gras cubulete si se pun impreuna cu cartofii la fiert la foc potrivit timp de circa 30 minute, adaugand apa cat sa acopere compozitia din cratita . 3. Cand cartofii sant fierti presaram condimentele (sare...
Mancarica de pui cu legume
1. Bucatile din piept de pui se spala si se pun intr un castron. 2. Ceapa se curata ( se spala ), se taie pestisori si se pune la calit cu puiul in putin ulei si apa . 3. Intre timp maslinele gata spalate se inteapa cu furculita si se pun peste ceapa si pui cand totul...
Ciorbita de dovlecei
1. Se curata dovleceii de coaja , se spala si se taie cubulete . Se pun intr o cratita la fiert timp de 15-20min. 2. Prazul se spala , se taie rondele . Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie patratele. 3. Toate acestea se adauga in ciorbita cand apa...
Ciuperci umplute la cuptor
1. Se decojesc ciupercile, se spala bine , apoi se pun intr o tava. 2. Se ung cu margarina, se presara cascaval ras peste ele si se adauga sare si piper dupa gust. 3. S baga la cuptor si se lasa la foc normal timp de 20-25min. Mie mi a iesit o nebunie. Chiar imi era pofta.
Mincare de mazare cu pui
1. Spalam bine aripioarele de pui , le condimentam cu sare si piper si le punem lintr un castron. 2. Intre timp inabusim cu putin ulei si apa ,ceapa si ardeiul gras pana capata o culoare galbuie. Apoi adaugam aripioarele si din nou apa cat sa acopere,lasand sa fiarba la foc mediu timp de...
Budinca de macaroane cu branza
1. Se pune un litru de apa la fiert cu putina sare si o lingura de ulei. 2.Cand da in clocot apa se adauga macaroanele si se lasa la fiert timp de 15-20 minute. ( la foc mic pentru a nu se lipi ) 3.Intre timp se rade branza intr un vas si se amesteca cu ouale. 4. Intr un vas de iena uns...
MANCARICA DE DOVLECEI
1. Se toaca ceapa marunt si se inabusa cu uleiul si cu putina apa. 2.Intre timp , se spala orezul , se adauga peste ceapa, si se lasa la fiert timp de 10 min. ( pana cand orezul este pe jumate fiert ). 3.Dovleceii se spala , se taie feliute si se pun la fiert impreuna cu ceapa si...
Mere coapte
1.Se spala merele si se scobesc cu grija pentru a se indeparta cotorul.( trebuie avut grija sa nu se desfaca si baza marului ). 2.Se pun merele intr o tava, iar in scobitura formata se preling cate 2 lingurite miere, nuca, se pun stafidele si la final scortisoara. ( acestea...
Friptura de pui la cuptor
1.Se spala puiul , se imparte in bucati, iar fiecare bucata se unge si pe o parte si pe alta cu putin ulei , cu pasta de tomata si se presara mirodeniile dupa gust.( sare, piper, rozmarin , boia de ardei dulce ). 2.Se aseaza bucatile intr o cratita si se stropesc cu...
Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly
1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. 2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ). 3.Cand mamaliga este aproape gata se...
Pilaf cu carnita de pui
Se spala puiul si se pune la fiert cu un praf de sare, indepartand spuma de cate ori este nevoie. Dupa ce spumam bine, adaugam cubul maggi. Tocam marunt toate legumele. Dupa ce s-a fiert puiul, il scoatem afara din oala. Se pune orezul intr-o cratita, legumele, puiul si 4 cani de supa in...
Penne rigate cu carne tocata si cascaval
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Carnea se pune in 3 linguri de ulei sa se caleasca un pic.Se da deoparte si se adauga sarea,piperul si boiaua de ardei. Se amesteca pennele cu carnea tocata.Se pun intr-o tava unsa cu unt.Se adauga cascavalul ras deasupra si se...
Vinete umplute
Se pun 3 oua la fiert,circa 15 minute de cand da in clocot.Intre timp se taie vinetele pe lungime si se scoate miezul cu o lingura.Se stropeste cu zeama de lamaie,pentru a nu oxida. Se prepara umplutura:sunca se taie cubulete,la fel si carnaciorii si miezul de la vinete.Dupa ce s-au racit...
Pui umplut cu ciuperci la cuptor
Se spala puiul si se pune la fiert in apa cat sa-l cuprinda timp de 20 minute. Intre timp se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline si 1 ceasca de apa.Se tine pe foc pana devine sticloasa. Se adauga si ciupercile,rosiile,sarea,piperul,boiaua,oregano.Usturoiul se taie...
Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu
Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la...