se spala bine legumele si se taie dupa preferinte.
intr-o tigaie se pune putin ulei, peste care aduagam parzul, lama sa se caleasca putin si punem si celelate legume, peste care punem apa cat sa le acopere.
lasam sa se inabuseasca bine si completam cu apa pana toate legumele suntmoi.
la...
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie.
Intre timp se caleste ceapa, apoi se adauga morcovul si bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute....
se spala f bne spanacul in cateva ape, si il oparim in apa cu sare, dupa care intr-o oala punem putin ulei si calim usturoiul, dupa ce s-a aurit punem spanacul pe care l-am tocat marunt, punem putina apa in care a fiert spanacul si lasam la inabusit pana scade apa, apoi punem bulionul, iar la...
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.
intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si...
se caleste ceapa, se pune celelate legume taiate marunt peste si le inabusim bine, dupa care punem o cana de apa, lasam sa fiarba, la sfarsit condimentam dupa gust si se presara verdeata deasupra.
se spala orezul bine, se taie ceapa marunt, se pune la calit, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete si restul legumelor date pe razatoarea mare, le lasam sa se inabuseasca bine, apoi punem si orezul, il lasam fara apa cateva minute pana se prinde culoarea aurie( pt a nu se lipii boabele),...
se spala cartofi si dovlecelul, se dau pe razatoare, se scurg de zeama, se condimenteaza si se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se intoarce omleta pe ambele parti de mai multe ori cu ajutorul capacului, pana se rumeneste frumos,( ca la tortilla.)
se spala cartoful, se taie cubulete, morcovul, rondele, le condimentam, si le punem intr-o tavita ( eu am folosit tava pt tarte :D ), si peste ei punem lingurita de ulei si dam la cuptor pt cca 30 de min, din cand in cand ii intoarcem.
Cartofii se spala bine, apoi se taie in bucati mai mari decat la pt cartofii pai, intre timp, se incinge putin ulei de masline, se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper dupa gust si cimbrul. Se acopera cu capacul si se inabusa, la foc potrivit. Intre timp se curata citiva...
Se taie cartofii cubulete, ceapa rondele, la fel si morcovii, dovlecelul felii, ardeiul feliute, se unge o tava cu ulei si se pun legumele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga o cana cu apa si se mai stropesc cu o lingura de ulei si se dau la cuptor cca 30 min. dupa ce am scos...
Legume inabusite
se spala bine legumele si se taie dupa preferinte. intr-o tigaie se pune putin ulei, peste care aduagam parzul, lama sa se caleasca putin si punem si celelate legume, peste care punem apa cat sa le acopere. lasam sa se inabuseasca bine si completam cu apa pana toate legumele suntmoi. la...
Iahnie de fasole
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie. Intre timp se caleste ceapa, apoi se adauga morcovul si bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute....
Spanac scazut cu usturoi
se spala f bne spanacul in cateva ape, si il oparim in apa cu sare, dupa care intr-o oala punem putin ulei si calim usturoiul, dupa ce s-a aurit punem spanacul pe care l-am tocat marunt, punem putina apa in care a fiert spanacul si lasam la inabusit pana scade apa, apoi punem bulionul, iar la...
Sarmale de post
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul. intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt. punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si...
mancarica de legume de post
se caleste ceapa, se pune celelate legume taiate marunt peste si le inabusim bine, dupa care punem o cana de apa, lasam sa fiarba, la sfarsit condimentam dupa gust si se presara verdeata deasupra.
Pilaf de post
se spala orezul bine, se taie ceapa marunt, se pune la calit, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete si restul legumelor date pe razatoarea mare, le lasam sa se inabuseasca bine, apoi punem si orezul, il lasam fara apa cateva minute pana se prinde culoarea aurie( pt a nu se lipii boabele),...
Omleta de post
se spala cartofi si dovlecelul, se dau pe razatoare, se scurg de zeama, se condimenteaza si se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se intoarce omleta pe ambele parti de mai multe ori cu ajutorul capacului, pana se rumeneste frumos,( ca la tortilla.)
Cipsuri la cuptor
Taiem cartofii rondele, ii condimentam, si ii punem in tava unsa cu putin ulei, lasam cca 30 de min, dar intre timp ii intoarceam pe ambele parti.
Cartofi la cuptor pt dieta
se spala cartoful, se taie cubulete, morcovul, rondele, le condimentam, si le punem intr-o tavita ( eu am folosit tava pt tarte :D ), si peste ei punem lingurita de ulei si dam la cuptor pt cca 30 de min, din cand in cand ii intoarcem.
Cartofi inabusiti cu usturoi
Cartofii se spala bine, apoi se taie in bucati mai mari decat la pt cartofii pai, intre timp, se incinge putin ulei de masline, se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper dupa gust si cimbrul. Se acopera cu capacul si se inabusa, la foc potrivit. Intre timp se curata citiva...
Legume la cuptor
Se taie cartofii cubulete, ceapa rondele, la fel si morcovii, dovlecelul felii, ardeiul feliute, se unge o tava cu ulei si se pun legumele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga o cana cu apa si se mai stropesc cu o lingura de ulei si se dau la cuptor cca 30 min. dupa ce am scos...