se spune taitei, nu taietei ! apoi taiteii se pun inainte de bors sa fiarba si cand pui leusteanul, stingi focul, asa se pastreaza aroma ! nu te supara....
Draga Nina multumesc pentru precizari, insa as dori sa fac si eu cateva:
in dictionarul limbii romane exista urmatoarea definitie
TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din făină, apă, sare (și ouă) tăiat in șuvițe lungi si subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Pr.: tă-i-. – Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli).
Taieteii (si orice alte paste) ii adaug in ciorba dupa ce am pus borsul si crede-ma ca fierb foarte bine si au timp suficient! Plus de asta, pusi inainte de bors, il tulbura foarte tare - si asta dovedit!
Cat despre leustean exact asta am spus si eu, nicidecum ca se pune in alt moment:
"Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt."
Dya
Si eu pun pastele dupa ce pun borsul Si pestele se pune dupa bors/otet....
Cat despre taietei/ taitei, eu spun taiteti, dar ambele forme se folosesc, in functie de zona geografica . Nu e gresit nicicum
Acum pune-mi o ciorbitza si mie
Eu stiam ca nu e gresit insa inainte de a face o afirmatie si de a ne sustine categoric punctul de vedere, cerd ca ar trebui sa ne informam ... plus ca in bucatarie fiecare gateste o reteta dupa cum ii place, nicidecum dupa "asa trebuie: