Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Ian 2025 | 342 vizualizari

 

Imi place sa testez diverse retete de cornulete, de data asta cu vin alb. Mi-a placut reteta asta de la ''Retetele Mihaelei'' dar atunci cand am dat peste reteta asta nu aveam chef sa deschid o sticla de vin doar pentru 6 linguri de vin, asa ca am pus-o la pastrare. Zilele astea mi-am amintit ca am desfacut o sticla de vin alb - Sauvignon blanc demisec si cum nu prea suntem amatori de vin, a ramas cca jumatate nebaut. Au iesit foarte fragede, am sa mai repet reteta, ca am mai ramas vin...)).................eu am dublat cantitatile, am un nepot student si i-am facut sa ia la el la facultate.
Pentru aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase, sunt necesare urmatoarele ingrediente: untura, faina, oua, smantana, vin alb, zahar, rahat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase
  • 280 g untura
  • 600 g faina 000
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana cu 20% grasime sau 30% grasime ( eu am avut cu 20%)
  • 6 linguri de vin alb am avut un Sauvignon blanc demisec
  • Pt. umplut
  • rahat colorat
  • zahar pentru pudrat
Portii: 74
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase:

Cum se prepara aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase

Intr-un castron am cantarit untura smantana, am adaugat sarea, zaharul vanilat, cele 2 galbenusuri si vinul, am amestecat bine apoi am adaugat faina, am framantat aluatul, apoi l-am pus intr-o folie alimentara si l-am dat la frigider pentru min 30 min( l-am tinut 1 ora). In cazul cand aluatul este prea tare se mai adauga un pic de vin sau prea moale se adauga un pic de faina, la mine nu a fost cazul, a fost perfect cu cantitatile date.

Dupa o ora am scos, aluatul l-am impartit in 4 parti, am format 4 bile, apoi le-am intins pe rand. Am intins aluatul intr-un strat nu foarte gros dar nici subtire, am luat o farfurie mai mare (din cea de ciorba), am decupat un rotund pe care l-am impartit in 12 parti, am pus pe fiecare parte cate o bucatica de rahat, apoi am rulat fiecare parte, din aluatul ramas am format din nou cornulete.

Am asezat in tava cornuletele, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, am asezat tava pe treapta a treia si am lasat la copt cca 20-30 min, pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini, depinde de cuptorul fiecaruia, e bine sa le urmariti sa nu se arda, dar nici sa ramana necoapte.

Am scos tava din cuptor si am tavalit fiecare cornulet in parte prin zahar pudra. Am obtinut 74 buc de cornulete.

Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat.cornulete cu nuca sau Non-Plus Ultra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

06.01.2025, 02:56

Am eu o vorba : Daca nu bem vinul , atunci il mancam !!!! ) Cred ca sunt foarte bune !!!!

Rocsi 1

06.01.2025, 19:40

Delicioase mai sunt cornulete! Mai am si eu cateva de la sarbatori! Sa stii ca as vrea si eu sa fiu nepoata ta!

Catalina L 1

06.01.2025, 20:26

vin am dar n-am untura
ce bune cred ca sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem