Ficateii de pui (spalati si scursi de apa, sau ficat de porc sau vita portionat in felii f subtiri) se pun la prajit intr-o tigaie mai adanca si acoperiti cu capacul. Se adauga ceapa taiata felii si se caleste bine pe toate partile. Se adauga sare si piper o lingura de bulion si un pahar de vin. Se amesteca bine sosul si se lasa sa scada cu capac apoi fara.
Intr-o cratita mai groasa sau intr-o tigaie de teflon mai adanca se pune putin ulei de floarea soarelui si o bucata buna de unt. Se adauga cartifi mici intregi sau mai mari taiati in felii groase, se adauga sare sau vegeta, piper si un pahar de apa si se lasa la foc potrivit spre mare sa fiarba acoperit complet. Se verifica din timp in timp si se mai intorc cartofii sa nu se prinda si sa nu ramana fara lichid. Ar trebui sa fie gata in 20 - 25 min.
La cartofi se poate amesteca si o mana de mazare inghetata, si marar proaspat la sfarsit.
Sa veti poftaciteste tot
Bucatile de iepure care nu se pun la friptura le prajim putin in grasime si 1 - 2 cepe taiate marunt. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana carnea se fragezeste. Se adauga la fiert boabe de piper si foaie de dafin. Cand carnea este aproape fiarta se arunca o mana buna de masline mari crestate si se lasa sa fiarba cu carnea pana obtinem textura dorita. Se caleste o ceapa tocata in grasime, se adauga o lingura plina cu faina si se caleste usor, se stinge cu o cana de vin rosu si se amesteca sa nu faca cocoloase, se amesteca si pasta de bulion si se lasa sa dea un clocot apoi se pune peste carne si se mai tine la foc mic cam 5 - 10 min. Se gusta de sare se stinge focul si se adauga felii de lamaie. Daca nu se serveste in aceeasi zi se recomanda ca lamaia sa se scoata dupa 20 de minute si sa se adauge la servit felii proaspete.citeste tot
Se prepara cu carne de porc, de preferat fara os.
Carnea se portioneaza in marimea dorita si se rumeneste in grasime pe toate partile, se adauga 1 - 2 cepe taiate marunt si se calesc bine, apoi se acopera cu apa cam 2 - 3 degete peste caarne si se lasa la foc potrivit sa fiarba cu capacul asezat peste o lingura. Se adauga la fiert 2 frunze de dafin si ceva piper boabe.
Cand carnea a fiert cam treisferturi se adauga bucati de castraveti acri. Va recomand sa fierbeti castravetii cu carnea pana devine super frageda. Se poate adauga un pahar de vin alb sau rosu, dar nu este obligatoriu. Ultimul este bulionul care se poate pune direct in cratita si se amesteca cu sosul in care a fiert carnea si castravetii, sau se poate amesteca separat cu faina sau amidon si un pic de apa rece apoi treptat se amesteca sos din cratita cal si se toarna in cratita amestecand pana va fierbe. La final se gusta daca mai trebuie sare in cazul in care nu este destula de la castraveti.
Pofta bunaciteste tot
Sote de ficatei cu cartofi inabusiti.
Ficateii de pui (spalati si scursi de apa, sau ficat de porc sau vita portionat in felii f subtiri) se pun la prajit intr-o tigaie mai adanca si acoperiti cu capacul. Se adauga ceapa taiata felii si se caleste bine pe toate partile. Se adauga sare si piper o lingura de bulion si un pahar de vin. Se amesteca bine sosul si se lasa sa scada cu capac apoi fara.
Intr-o citeste tot