Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare, apoi incepem sa framantam cu mana 10 minute. Aluatul trebuie...
Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici si pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute. Adaugam apoi 2,5 litri de apa si pastaile taiate cubulete si se lasa la fiert pentru 20 de minute.
Curatam rosia de piele si seminte, o taiem...
Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa.
Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam...
Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele.
Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de...
Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece...
Taiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin.
Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in cuburi, iar ardelul in fasii. Punem legumele si catelul de usturoi peste praz si adaugam apa...
Taiem prazul feliute(doar partea alba) si il calim in ulei de masline impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit.
Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare si piper apoi acoperim cu apa(apa cam 3...
Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si cartofii si morcovul taiati in cubulete, apoi adaugam apa cat sa acopere legumele complet, sare si piper si...
Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii,...
Ciorba cu inimi de pui si menta
Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare, apoi incepem sa framantam cu mana 10 minute. Aluatul trebuie...
Ciorba cu pastai
Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici si pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute. Adaugam apoi 2,5 litri de apa si pastaile taiate cubulete si se lasa la fiert pentru 20 de minute. Curatam rosia de piele si seminte, o taiem...
Bors de gaina
Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam...
Supa crema cu peste
Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele. Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de...
Ciorba cu perisoare (de post)
Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece...
Supa crema de legume
Taiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin. Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in cuburi, iar ardelul in fasii. Punem legumele si catelul de usturoi peste praz si adaugam apa...
Supa crema cu fasole verde
Taiem prazul feliute(doar partea alba) si il calim in ulei de masline impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare si piper apoi acoperim cu apa(apa cam 3...
Supa de varza cu fasole
Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si cartofii si morcovul taiati in cubulete, apoi adaugam apa cat sa acopere legumele complet, sare si piper si...
Supa de macris
Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii,...