![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 14.02.2025
publicat la 14.02.2025
publicat la 14.02.2025
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar
Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar: Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă până se distribuie uniform. Într-un castron, pune crema de brânză, adaugă...
Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid
Cum se prepară Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid Topește untul într-o tigaie, adăugând boia iute și fulgi de chilli. Lasă-l să se aromatizeze, apoi ia-l pe de foc. Rade cățelul de usturoi și adaugă-l peste iaurtul...
Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă
Cum se prepară Salata cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă: Începe să tai feliile de pâine sub formă de cuburi pentru crutoane. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și adaugă crutoanele de pâine. Condimentează-le cu sare, piper...
Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola
Cum se prepară Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola: Taie bagheta de pâine în jumătăți, pe lungime. Stropește feliile de pâine cu puțin ulei de măsline, apoi rumenește-le puțin in tigaia încinsă. Toacă mărunt...
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii....
Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă
Cum se prepara Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă: Taie friptura rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri. Rade mărunt cașcavalul. Spală și taie ardeii grași în fâșii subțiri. Încinge uleiul de măsline într-o...
Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor
Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi potrivite. Într-un bol, mixați spumă ouăle, adăugând un praf de sare, apoi adăugați...
Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă
Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine aurie, condimentând cu sare, piper și boia dulce....
Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios
Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi încorporați în ele brânza mascarpone. Mixati spumă albușurile, adăugând...
Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă
Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged dulce pregătit, pregătiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau folosiți rețeta preferată de...
Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant
Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt. Prepararea ouălor: Începeți prin...
Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată
Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte. Pregătirea Sosului de Caramel Sărat: Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până...
Salată cu legume și chifteluțe din ouă fierte - Rețeta ușoară și gustoasă
Cum se prepara Salata cu legume și chifteluțe din ouă fierte - Rețeta ușoară și gustoasă: Taie ouăle în jumătăți, scoate gălbenușurile într-un castron, adaugă o linguriță de muștar, sare și piper și amestecă bine până devin cremoase. Adaugă albușurile...
Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată
Cum se prepară Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată: Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și...
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de minute. În timp ce acestea fierb, pregătește coloranții naturali. Pentru culoarea...
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Preâncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius Tăiem perele pe jumătate și facem o mică scobitură cu un cuțit sau o linguriță pentru a îndepărta sâmburii. Așezăm jumătățile de pere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le punem la cuptor...
Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă
Cum se prepara Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă: Fierbe ouăle tari și apoi taie-le în jumătăți. Pune gălbenușurile într-un castron mare. Adaugă iaurtul grecesc peste gălbenușuri și amestecă ușor pentru a combina...
Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post
Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și ardeiul roșu în bucăți mai mari. Pune legumele tăiate și cățeii de usturoi într-o...
Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post
Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță conopida și se taie frunzele, iar apoi se pune în oală să fiarbă până când este...
Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană
Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Adăugați măslinele și amestecați-le împreună....
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum se prepară Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită Punem apa la fiert într-o oală mare și adăugăm un praf de sare. Când apa fierbe, adăugam pastele și le preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele sunt fierte, le scurgem și păstrăm...
Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa
Iata cum se prepara Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa: Într-o tigaie, se pune la rumenit în puțin ulei de măsline și unt, baconul tăiat. Se lasă până devine rumen și crocant, apoi se adaugă cățeii de usturoi presați și tocați...
Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros
Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros: Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o...
Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată
Prăjiți pâinea: Încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați feliile de pâine și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe ambele părți. Caramelizați ceapa: Tăiați ceapa în felii subțiri. Topiți untul...
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci
Iata cum se prepara Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci: Spală și taie conopida în bucăți mici. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și adaugă usturoiul tocat. Călește-l până devine ușor aurie. Adaugă conopida tăiată...
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr...
Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun
Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți ceapa tocată în unt și ulei de măsline până devine aurie. Scoateți apoi și păstrați...
Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!
Pregătirea ingredientelor: Curățați și feliați subțire usturoiul. Dacă folosiți, zdrobiți ardeii iuți roșii uscați. Tocați pătrunjelul proaspăt dacă alegeți să-l folosiți pentru decor. Fierberea pastelor: Puneți o oală mare cu apă sărată la fiert....
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
Iata cum se prepara Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta: Curățați și spălați sfecla roșie, apoi puneți-o la fiert în apă clocotită cu sare și lăsați pe foc până devine pătrunsă. Se poate folosi și sfeclă prefiartă. Fierbeți...
Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie până...