Ne bucurăm de savoarea dovleacului și pregătim niște brioșe delicioase, umplute cu cremă de brânză. Se fac ușor, sunt fragede și pufoase și te vor cuceri cu aroma lor minunată de toamnă. Pentru aceste Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, lapte, piure dovleac, cremă de brânză, scorțișoară.
Cum se prepara aceste Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate:
Tapetează tava de copt cu hârtii de brioșe.
Pune crema de brânză într-un bol, adaugă zahărul și esență de vanilie și amestecă energic până la omogenizare. Pune crema într-un poche.
Sparge cele două ouă într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul, esență de vanilie și mixează energic. Adaugă piureul de dovleac, scorțișoară, nucșoară, untul topit și omogenizează. Încorporează făina amestecată cu praful de copt, apoi adaugă laptele și omogenizează.
Toarnă câte 2 linguri din compoziția de brioșe în fiecare formă de copt, apoi adaugă în mijloc puțină cremă de brânză. Compoziția nu trebuie să depășească 3/4 din capacitatea formelor de copt pentru că aluatul va crește la copt.
Coace brioșele cu dovleac în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30-35 de minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor, lasă brioșele puțin la temperat, apoi le poți savura. Sunt extraordinar de fragede, pufoase și aromate.
Încearcă și rețeta de Brioșe dulci cu stafide sau varianta de Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet.
Îți recomandăm și rețeta de Brioșe cu afine, pufoase și bune.