publicat la 01.11.2024
publicat la 01.11.2024
publicat la 16.10.2024
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Varza la cuptor cu jambon condimentat - Reteta satioasa si gustoasa
Cum se prepara Varza la cuptor cu jambon condimentat - Reteta satioasa si gustoasa Mai intai am condimentat bucata de jambon cu sare, piper zdrobit, boia dulce si iute, am lasat-o la frigider pt. cca 24 ore. A doua zi mi-am pregatit varza, am taiat-o am frecat-o cu sare si am stors-o...
Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust
Cum se prepara Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust Mai intai mi-am pregatit ingredientele, soriciul l-am taiat fasii late de un deget si lungi cat a fost bucata de sorici, le-am rulat si am infipt cate o scobitoare sa nu se desprinda. Costita am taiat-o bucati mai mari. Am...
Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante
Iata cum se prepara Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante Aripioarele le-am scos dimineata sa se dezghete. Le-am taiat pe din doua si le-am spalat. Le-am pus cu apa intr-o oala, am adaugat sare si o lingura de vegeta facuta-n casa si le-am lasat...
Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Cum se prepara Ciorba cu carne de pui - Reteta casei Mai intai am scos carnea de pui de la congelator, am pus-o intr-o oala de 4 l, am adaugat apa -cca 3 l- si un praf de sare si am pus sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Separat am curatat ceapa si am taiat-o marunt,...
Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa
Cum se prepara Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa Mi-am scos ardeiul si morcovul de la congelator, am luat din gradina ceapa verde si usturoi, le-am curata spalat si tocat marunt. Ciupercile galbiori le-am scos de cu seara de la congelator , le-am pus...
Cotlet si piept de porc cu legume si sos de ardei copt - Reteta gustoasa si satioasa
Cum se prepara Cotlet si piept de porc cu legume si sos de ardei copt - Reteta gustoasa si satioasa Mai intai am pregatit carnea, am condimentat-o cu sare si piper, am trecut-o prin faina. Am pus o tigaie la incins, am adugat putin ulei ( aici fiecare pune cat vrea) si am pus bucatile de carne...
Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor
Iata cum se prepara Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele: am taiat cubulete ceafa de porc , am spalat-o si am lasat-o intr-o sita se se scrga apa, ceapa am curatat-o, am spalat-o si am taiat-o marunt, am scos...
Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza
Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3 foi de varza , le-am uns cu untura, am asezat pieptul de porc, am presarat piperul pisat, apoi am...
Reteta de rulouri cu carne sau Mumii
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu carne sau Mumii Feliile de muschi si ceafa le-am batut foarte bine, apoi am presarat sare si piper. M-am apucat sa fac umplutura timp in care am lasat la odihnit feliile de carne, le-am batut cam rau si necesitau o pauza sa-si revina. Umplutura:Am...
Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai mici. Am pus la incins tigaia wok, apoi am adaugat uleiul si am pus costita sa se perpeleasca...
Reteta de friptura cu buzunare pline
Iata cum se prepara Reteta de friptura cu buzunare pline Bucata de pulpa am crestat-o in asa fel incat sa obtin 3 buzunare, am presarat sare peste tot, apoi m-am apucat de pasta cu care am imbracat pulpa. Am curatat si zdrobit cateii de usturoi si apoi i-am taiat marunt, am zdrobit piperul...
Reteta de tocana cu pui
Iata cum se prepara Reteta de tocana cu pui Mai intai am spalat carnea de pui, ciocanelele si partile cu tartita, am pus un tuci pe foc si am lasat sa se incinga uleiul, am pus bucatile de pui si le-am prajit, putin rumenite. Am scos bucatile din tuci si m-am apucat de legume. Am curatat...
Reteta de jambon la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus o tigaie pe foc cu putin ulei, am lasat sa se incinga uleiul, apoi ama sezat jambonul si l-am runeit...
Reteta de tocana cu inimi si pipote
Iata cum se prepara Reteta de tocana cu inimi si pipote Mai intai am pus pipotele si inimile sa fiarba. Am pus sa se coaca ardeii , i-am curatat de coaja si i-am taiat mai marunt. Apoi am taiat legumele, ceapa verde, ceapa uscata, usturoiul si cartoful cubulete mici. Dupa ce au fiert pipotele...
Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna
Iata cum se prepara Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna Mai intai am pregatit aripioarele, le-am spalat, le-am asezat intr-un castron, am adaugat sosul de soia si 1 lingura de ulei, am amestecat bine, am macinat niste piper si am acoperit castronul cu o farfurie am lasat cca 20 min....
Reteta de coaste cu legume la wok
Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute. Am pus la prajit bucatele de coasta, le-am rumenit, apoi le-am scos si le-am lasat sa se odihneasca ( au trecut prin caznele...
Reteta de jambon la cuptor
Iata cum se prepara reteta de jambon la cuptor Mai intai am lasat jambonul sa se dezghete. Separat am amestecat piper, sare, boia si putin ulei de masline, am amestecat bine. Am luat bucatile de jambon dezhetate, spalate si uscate cu un servetel, le-am presarat cu sare apoi le-am tavait prin...
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar
Cum se pregateste Reteta de pulpe de pui in sos de mustar: Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un...
Tocana prieteniei
Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete....
Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde
Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de...
Felii de jambon cu usturoi verde, gatite la slow cooker
Feliile de jambon le-am condimentat, am presarat sare si jumatate de cescuta cu ulei, le-am asezat intr-un castron, am invelit castronul cu folie alimentara si am bagat la frigider peste noapte .A doua zi am pus in fuctiune multicooker 5 in 1 5,6 l Crock Pot, am setat functia pentru prajire, am...
Musaca de vinete si dovlecei
Am scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei, am presarat sare peste ele, apoi le-am asezat pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei. Apoi m-am...
Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut
Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat asa pana dimineata. Am incins putin ulei in tigaia wok si am pus bucatile de jambon la calit,...
Afumaturi gatite la oala de lut si 9 ani de cand bantui Bucatarasul
Partea mai ''grea'' este aia pana sa le bagi la cuptor, adica saratul, afumatul, intinderea ''rufelor'' la vant sa prinda niste aere de superioritate dupa ce li s-a urcat fumul la ''cap''. Afumaturile le-am portionat, le-am trecut printr-o mica spalatura cu apa calduta, sa mai iasa fumul in...
Osanza pentru aluat foitaj
In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor, dar eu zic ca merita efortul. Dupa ce am ales-o am dat-o prin masina de tocat, apoi am cantarit-o , am...
Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok
Pulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am adaugat sare, piper si cimbru ( condimentele nu le-am cantarit, le-am pus din ochi, cat am considerat...
Tocana sau ceaunata-wok
Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul...
Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella
Aluatul foitaj l-am scos de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga...
Snitel de pui, copt versus prajit
Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte repede daca il batem direct, folosim o punga de plastic, cu care acoperim bucata de piept si apoi o...
Cina rapida- noi seara nu mancam
Mai intai mi-am pregatit ingredientele si am pus la fiert apa pentru paste, intr-o oala inalta cu cca 2 l apa si 1 lingurita de sare. Am taiat pulpa de porc in cubulete mici, am curatat usturoiul si l-am tocat mai marunt. Am pus la incins o tigaie am adaugat uleiul si bucatelele de carne,lingura...