"Culori de toamnă în bucate." Inca profit de bunatatile pe care mi le ofera solarul, asa ca am profitat de niste rosii carnoase si niste ardei si m-am gandit sa le trantesc laga o felie de jambon si sa le rumenesc in cuptor.
Pentru Reteta de jambon la cuptor sunt necesare cateva ingrediente: o felie de jambon, usturoi, rosii, ardei, cartofi.
Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor
Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus o tigaie pe foc cu putin ulei, am lasat sa se incinga uleiul, apoi ama sezat jambonul si l-am runeit cca 6-7 min pe fiecare parte. Am pregatit o tava cu hartie de copt ,hartia am taiat-o mai mare ca sa pot sa acopar in intregime toata tava. In tava am asezat cateii de usturoi curatati, am pus jambonul , bucati de ardei si rosii, am presarat putina sare peste legume, am turnat cana cu apa si am format un fel de capac din hartia de copt, am bagat la cuptor la foc mic pentru 2 ore. Dupa doua ore am scos legumele si le-am blendat, sosul obtinut l-am turnat in tava peste jambon, am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari, am dat din nou tava la cuptor , de data asta fara sa mai acopar cu hartie de copt tava, focul l-am lasat tot mic. Am mai lasat cca 1 si 1/2 la cuptor, avand grija sa mai intorc jambonul de pe o parte pe cealalta. Am servit cu gogosari in sos tomat si castraveti murati. Sa aveti pofta, noi chiar am mancat cu pofta.