publicat la 09.07.2024
publicat la 24.06.2024
publicat la 25.03.2024
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat
Cum se prepara Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai...
Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun. Se...
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara
Iata cum se prepara Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, sare, zahăr tos și vanilinat, coajă rasă de lămâie, esență de rom și două linguri de ulei, adăugate la urmă, pentru finisare. Se...
Reteta de tort Lamaita
Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe să ia volum, se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin. Se mixează...
Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana
Iata cum se prepara Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Din când în când se culege spuma care se formează la...
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare, până ce iau volum. Apoi se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat și se mixează...
Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita
Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape. Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile...
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare. Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează,...
Reteta de tort pentru Anul Nou
Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și în sfârșit nuca...
Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în...
Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca
Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt și se întinde foarte bine o foaie de plăcintă care se unge, de asemenea,...
Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și se mixează...
Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii
Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor... Se curăță ridichile, se spală și se...
Salata Cosul cu oua
Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță. Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri. Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază....
Desert tort Pajistea cu flori - 5 ani de bucataras
Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin și se continuă mixarea. Se adaugă apoi...
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se...
Supa din copanele de pui, cu galuste de gris
Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este necesar. Se curăță...
Desert tort Bradul de Craciun
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai mare/înalt, poate mări dozajul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai...
Desert cosulete cu mere si nuci
Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie în care s-au pus inițial 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui. Se amestecă adeseori, ca să nu...
Mancare de conopida, la tigaie
Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă...
Desert clafoutis cu mere si stafide
Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre ele se pun stafidele și apoi se presară pudra de scorțișoară. Separat se prepară...
Mancare de ciuperci cu rosii
Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să...
Farfalle cu legume inabusite si cascaval
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Se curăță morcovii, se spală, se dau pe...
Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea...
Supa de rosii cu conopida
Se curăță rădăcinoasele, se spală, iar apoi se iau doi morcovi, cu pătrunjeii și țelina, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se adaugă apă caldă, când este nevoie. Cepele se curăță, se spală, se taie...
Desert tort aniversar, cu nasturei de ciocolata
Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin și se mixează întruna. Se...
Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată. Se curăță ceapa, se...
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute. Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc...
Mancare de mazare, cu cascaval pane
Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea în tigaie, la foc mic, peste...
Musaca de dovlecei și carne de porc
Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea tocată și se lasă la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând ușor, din când în...