alice_ciobanu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 03.03.2011

RETETE184
PRIETENI121
Retete / Dulciuri

Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe

In Torturi la 19 Mar 2012

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu 5 linguri de zahar.  Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul si devine ca o crema. Amestecam apoi spuma de albusuri peste crema de galbenusuri, incet si cu...

Gogosi pufoase pentru ierni geroase

In Dulciuri la 14 Feb 2012

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori.  Framantati bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasati...

Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

In Prajituri la 10 Feb 2012

Pentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt...

Prajitura Sah-Mat (for Miruna)

In Prajituri la 10 Ian 2012

Asa.... mai intai procedam la fabricarea blaturilor . Astfel ca intr-un bol curat frecati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale mixate bine cu un praf de sare, vanilia si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozita astfel...

Buche de Noel

In Prajituri la 4 Ian 2012

Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata...

Fursecuri Minispirale

In Prajituri la 3 Ian 2012

Mai intai si mai intai frecati untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. Intr-un bol curat bateti bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa. Amestecati-l apoi cu untul si frecati bine pentru a obtine o crema-aluat omogena. Impartiti compozitia...

Tort din cupcakes "Manunchi de flori"

In Torturi la 30 Dec 2011

Procedeul e foarte simplu: amestecati toate solidele, adica faina + praf copt + zahar tos + zahar vanilat, iar intr-un alt bol amestecati lichidele (lapte + cafea + coniac + unt topit si racit). Apoi turnati lichidele peste solide si amestecati cu o lingura de lemn. Nu mixati ca nu are rost....

Nastureii lui Mos Craciun

In Prajituri la 15 Dec 2011

Amestecam intr-un bol curat faina cu zaharul cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul pudra. Peste toate adaugam untul topit pe jumatate. Amestecam totul pana obtinem o masa sfaramicioasa. apoi punem si cele doua galbenusuri si ametsecam continuu, cu mana, pana obtinem un aluat ca o plastilina...

Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune

In Prajituri la 14 Dec 2011

Cum se prepara Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de...

Prajitura cu mere glasate si frisca

In Prajituri la 14 Dec 2011

Merele se spala,  se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se presara 100 gr zahar. Se pun feliile de mere si  pe alocuri dulceata de visine. Se pune tava in cuptorul preinncalzit pana ce se topeste zaharul si merele se inmoaie putin. In timpul...

Pasta de zahar

In Dulciuri la 14 Dec 2011

Gelatina se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se...

Lapte condensat

In Dulciuri la 14 Dec 2011

Se pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul. Se amestecă apoi laptele praf şi se amestecă continuu până se omogenizează totul foarte bine. Se...

Cupola de ciocolata

In Prajituri la 14 Dec 2011

 Pentru stratul de pandispan separati mai intai ouale. Galbenusurile le mixati bine cu zaharul pana ce acesta se topeste si crema capata o consistenta spumoasa, dublandu-si volumul. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Peste crema de galbenusuri adaugati coaja de lamaie, zeama de...

Tort "Printesa Deea"

In Torturi la 6 Dec 2011

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase,...

Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese

In Prajituri la 29 Noi 2011

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza. Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt....

Muffins cu banane & buttercream frosting

In Prajituri la 23 Noi 2011

  Astfel ca incingeti cuptorul si asezati frumusel hartiutele de muffins in tavitele speciale.     Apoi ametseacti intr-un bol, faina cernuta de vreo doua ori, zaharul, cacaua si praful de copt si amestecati-le bine. Apoi intr-un vas curat terciuiti bananele curatate de...

Rulada alba cu gem

In Prajituri la 14 Noi 2011

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si...

Estonian kringel

In Dulciuri la 14 Noi 2011

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte, ca o distrugeti. Lasati bolul la loc cald, acoperit cu un prosopel curat, pana ce se umfla si face o spuma deasupra. Intr-un bol maricel puneti faina amestecata cu un praf de sare. Faceti o...

Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

In Torturi la 4 Noi 2011

Asa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios de treaba. Mai intai faceti caramelul...mmmm...caramelul acela dulce-sarat...of, of, mai, mai! (era un cantec :p)  Intr-un wok (musai) puneti zaharul si apa si lasati la fiert, la foc mic...

Prajitura Negresa (1)

In Prajituri la 25 Oct 2011

Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina...

Lazy Cake

In Prajituri la 14 Oct 2011

Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat mixati piana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. incorporati apoi faina si la urma albuurile spuma tare, invartite doar putin. Puneti totul intr-o forma de tort cu ienl detasabil, de...

Placintele cu branza dulce

In Dulciuri la 12 Oct 2011

Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o...

Mississippi mud pie

In Prajituri la 4 Oct 2011

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi...

Paine cu mirodenii pentru ceai

In Prajituri la 30 Sep 2011

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute. Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de...

Chec cu mac si pere

In Prajituri la 19 Sep 2011

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr. Separat frecati untul (175 gr) cu zaharul pana devine spumos si cremos. Bateti ouale si adaugati in ele esenta de vanilie....

Chec cu parfum de Orient

In Prajituri la 15 Sep 2011

Foarte, foarte simplu de pregatit. Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide. In alt bol amestecati toate ingredientele lichide. Apoi, folosind initial mixerul, amestecati solidele cu lichidele, dupa care cand amestecul devine mai vartos amestecati cu o lingura de...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 30 Aug 2011

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot cartierul. Trageti de pe foc si puneti coniacul dupa care lasati la racit Separat, dupa ce ati scos...

Guguluf cu branza dulce

In Prajituri la 30 Aug 2011

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa. Am adaugat apoi  untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja...

Profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 12 Aug 2011

Asa, cu ce sa incepem? Cu inghetata de pepen galben , evident, pentru ca trebuie sa stea la rece peste noapte, eu neavand masina de inghetata (inca, nu-i asa R?? :P). Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa...

Choux à la crème

In Prajituri la 4 Aug 2011

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea si cu untul. Cand a inceput sa fiarba tragem de pe foc si adaugam toata faina,...

Afisate 31 - 60 din 88 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Miniclatite cu telemea

publicat la 11.02.2013

Ciulama de ciuperci

publicat la 11.02.2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]