publicat la 18.01.2014
publicat la 02.06.2013
publicat la 02.06.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Usturoiul (remediu natural) - partea I
Proprietatile vindecatoare ale usturoiului au fost atat de exagerate , incat nu se mai poate sti ce este adevarat si ce este poveste; istoria acestei plante aromatice cu gust intepator arata, fara nicio indoiala, multiplele ei utilizari, iar medicii au identificat, inca din vechime, mai mult...
Despre mucenici
MUCENICII ( Ofelia Vaduva- "Pasi spre sacru.Din etnologia alimentatiei romanesti" ) Modelarile de aluat ce poarta acest nume generic ( cu variante zonale: sfinti- Moldova si Bucovina,bradosi,brandusei-vestul Munteniei si pe alocuri,Oltenia, samti-Banat) sunt ofrande...
MARTISOARE DULCI
Aseara am avut proasta inspiratie ( spun proasta inspiratie din cauza aglomeratiei) de a vizita targul dedicat martisorului la Sala Dalles. Desi standurile erau asemenea unor ciorchini, printre picaturi, coate primite, caldura sufocanta, am reusit sa admir si eu cateva din miile de martisoare...
Citeva inventii pentru excentrici....
1. Propeller Island City Lodge din Berlin este unul dintre cele mai neobisnuite hoteluri din lume; acesta are 45 de camere , fiecare fiind amenajata si decorarata in al mod, cu totul inedit. De exemplu, una dintre camere are mobilierul pe tavan, intr-o alta , patul este suspendat in are,...
Pizza de 4.000 de dolari si ... alte mincaruri scumpe
TRUFELE DE ALBA- ( ITALIA )- cresc in Langhe -Piedmont - nordul Italiei si au culoarea aurului alb, fiind socotite cele mai gustoase trufe din intreaga lume . De cele mai multe ori , acestea ajung sa fie vandute prin licitatie. Una din cele mai spectaculoase achizitii a fost consemnata la Londra,...
Festivalul Dulciurilor- Bucuresti
Asta seara nu am rezistat tentatiei si am trecut pe la Palatul Copiilor, unde timp de cateva zile isi deschide portile un festival ce ii va incanta pe cei mici ( poate si pe cei mari); din cate am citit , Festivalul este sustinut de revista " Bucataria pentru toti"... Ca o prima impresie a...
5 DESERTURI CARE MERITA INCERCATE....MACAR O DATA IN VIATA :)
Tiramisu – Italia Cu siguranta ca majoritatea celor care citesc acest articol au incercat macar o data in viata gustul unei delicioase prajituri Tiramisu. Dar, la fel de adevarat este si faptul ca nicaieri savoarea acestui desert spectaculos nu este aceeasi cu aceea pe care o obtin...
Pentru pasionatii de gastronomie
Ce faci cand esti pasionat de gastronomie, ai calatorit si ai mancat prin toate colturile lumii si dispui de un minimim de capital pentru o afacere in domeniu? Prima tentatie ar fi sa iti deschizi un restaurant. Raluca Ichim a avut alta idee insa - cursuri de gatit pentru pasionati....
TRASEU TURISTICO-GASTRONOMIC
Anul trecut , in luna iunie am descoperit in Jurnalul de bucatarie-revista cu continut gastronomic a Jurnalului National, un articol despre locul meu de bastina-VALENII DE MUNTE.In mod firesc, manata de un puternic sentiment de mandrie locala, am pastrat revista la loc de cinste, sa o arat cu...
Smochinele
Smochinele nu sunt fructe ca oricare altele; duc in spate milenii, fiind aproape la fel de vechi precum timpul. In Valea Iordanului, arheologii au descoperit urme de smochine ce dateaza de acum mai bine 11 000 de ani- acestea fiind o hrana satioasa in asezarile stravechi neolitice. De altfel,...