Tarta cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 4168 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios, pe care il recomand in weekend.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri zahar tos
  • inghetata vanilie (optional)
  • frunze menta (decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati.

Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze.

Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic.

Asaza feliile de mar peste acest caramel.

Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi acopera tava cu merele cu aceasta foaie. Decupeaza surplusul de alualt.

Inteapa aluatul cu o furculita si da apoi la copt, la foc mediu, cca. 30 de minute (pana se rumeneste aluatul).

Scoate prajitura din cuptor, aseaz-o cu susul in jos pe un platou cu o miscare scurta, astfel incat partea cu merele sa vina deasupra.

Mai lasa cateva minute, ca sa se scurga sosul, apoi desprinde tava.

Portioneaza desertul si serveste-l cu inghetata de vanilie si menta proaspata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea