publicat la 24.08.2020
publicat la 31.07.2020
publicat la 30.07.2020
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Praz umplut cu "Ceva fin"
- firul de praz il speli si pastrezi tulpina - tai tulpina in bucati de cca 5 cm - desfaci cu grija prazul,formand tuburi - iei feliile de muschi si le ungi cu crema de branza, adaugi un bastonas de cascaval si apoi le rulezi - introduci cu atentie rulourile in tuburile de praz
Cosulete cu legume si "Ceva pufos"
- morcovii se toaca marunt - se aseaza morcovii in cosulet - adaugi boabele de porumb - asezi deasupra crema de branza - decorezi cu patrunjel verde
Branzoaice cu "Ceva fin"
- lasi aluatul la dezghetat,atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai muschiul cubulete - bati oul cu sare - intinzi aluatul pe suprafata de lucru si il ungi cu crema de branza - tai patratele cu un cutit bine ascutit - asezi in mijloc cascaval ras...
Briose cu "Ceva fin"
- lasi aluatul la dezhetat, atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai sunculita cubulete - bati oul cu sare - intinzi foaia pe masa si cu un pahar decupezi cercuri - asezi cercrile de aluat in formele de briose - ungi aluatul cu crema de branza -...
Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina
-mamaliga: - pui la fiert apa cu sarea - cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para - amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute - umplutura: - slanina o "increstezi" si o prajesti...
Cartofi frantuzesti
- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii - ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare - muschiul il tai felii subtiri - un vas termorezistent il ungi cu ulei si apoi asezi alternativ,in straturi, cartofii, ouale ,branza si muschiuletul; intre straturi pui...
Rosii cu vinete si Ceva Fin Delaco
Vnetele se coc pe plita,se curata de coaja, se toaca si se lasa la racit Intre timp,toci ceapa marunt si prepari maioneza din galbenusul de ou , uleiul de masline si un praf de sare Tai rosiile transversal si le decupezi sub forma de cosulete Cand s-au racit vinetele, le amesteci incet...
Cosulete cu Ceva fin Delaco
Ardeiul se taie cubulete si se amesteca cu crema de branzica cu smantana. Se toarna compozitia intr-o forma de vafa. Ornezi cu ardei si servesti cu paine prajita.
Salata "AMALIA"
- soia se opareste pentru 15 minute in apa cu sare - legumele congelate se dau in clocot 5 minute - soia si legumele se pun intr-o strecuratoare mare la scurs - tonul se desface bucatele - tofu se taie cubulete - miezul de lapte se sfaramiteaza usor - se amesteca toate...
Gustare de Florii
Se rasucesc feliile de muchiulet in forma de petale si se prind cu ajutorul unei scobitori pentru cockteil; Se aseaza "mugurii"de miez de lapte pe floare Din ceapa verde se fac tulpina si frunzele; Din maslina realizezi radacina; Ridichea o asezi unde vrei...
Legume la cuptor cu crocant de paine
Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; Taiem mozzarella felii subtiri; Spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare; Curatam si...
Piftie de curcan
-se spala si se curata bine picirusele de porc -se portioneaza pieptul de curcan -se aseaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra -se fiebe la foc potrivit (cu sare)pana cand carnea se desprinde de pe...
Orez copt
-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei -se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute -se adauga sare,piper,boia -se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute -intre timp se unge cu restul de ulei un vas de...