Ingrediente:
PENTRU COMPOT
- o lingurita de extract de vanilie
- 100 grame de zahar
- 500 grame un amestec de fructe de padure
PENTRU CLATITE
- doua oua
- 4 lingurite de praf de copt
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui si in plus pentru prajit
- 175 grame de faina
- 250 ml lapte integral
- o lingura de zahar
Mod de preparare:
Pentru prepararea compotului, punem toate ingredientele intr-o cratita si adaugam o lingura de apa. Amestecam usor la foc mic un sfert de ora sau pana cand compozitia devine calda si are textura siropoasa.
Intre timp, voi pregati clatitele. Amestecam oul, laptele si uleiul intr-un bol. In alt bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si o lingurita de sare. Varsam toate ingredientele uscate peste cele lichide si amestecam pana cand compozitia se va omogeniza.
Intr-o tigaie vom incinge o lingurita de ulei. Turnam aproximativ 75 ml din aluatul de clatite. Atunci cand se formeaza basici deasupra, se intoarce clatita, pana cand devine rumena si pe cealalta parte. Pastram focul la intensitate medie, pentru ca si mijlocul clatitei sa se coaca. Pastram clatitele la cald in cuptorul dat la foc mic.
Vom servi clatitele calde cu topping de compot deasupra. Pofta buna ! Pentru cei care nu mai au destul timp sa isi preparae acasa aceste delicatese, se pot bucura de niste clatite grozave pe care le pot comanda la domiciliu de la restaurantul Borsalino Oradea.