Criterii pentru aprecierea prospetimii carnii

Postat de grasu64 in Alimente pe 29 Iul 2010, 11:24

Caracteristicile organoleptice, fizico chimice si bacteriologice ale carnii supusa unor transformari anormale se modifica.In functie de aceste modificari se poate stabili daca o carne este proaspata, dubioasa sau alterata.
Principalele caracteristici ale carnii proaspete, relativ proaspete sau alterate sunt indicate de; culoare, consistenta, miros, maduva oaselor, supa dupa fierbere si sedimentare si pH.

Carnea proaspata
Suprafata carnii prezinta o pelicula uscata. Grasimea are coloritia si consistenta normale, caracteristice speciei. Tendoanele sunt lucioase, elastice si tari .Lichidul sinovial este limpede. La suprafata, are culoare roz pana la rosu.
In sectiune este lucioasa, usor umeda, fara a fi lipicioasa. Grasimea are culoarea caracteristica speciei: la taurinele tinere, alba-galbuie, la celemai batrane, galbena; la ovine, alba-mata; la cabaline, galben-aurie, la potcine, alba-sticloasa.
Carnea este ferma si elastica. In sectiune este compacta. Nu se formeaza intiparituri la apasarea cu degetele, mirosul este placut si caracteristic speciei, maduva oaselor umple in intregime canalul medular.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]