Cum preparăm peștele

Postat de RataciriCulinare in Tipsuri pe 29 Noi 2015, 15:48

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

 

Cumpăram pește dacă:
Are ochii limpezi, solzii lucioși, branhiile sunt vii colorate în rosu închis.
Textura cărnii trebuie sa fie densă, să nu se destrame.
Pestele trebuie să aibă mirosul apei in care a viețuit.
Culoarea cărnii trebuie să fie lucioasă iar oasele toracelui nu trebuie să iasă prin carne.

http://www.rataciriculinare.ro/cum-preparam-pestele/


Pestele trebuie să fie depozitat pe o masă cu gheată (in magazin/pescarie), să nu fie îmbibat de apă.
Să vă feriți de peștii care se vând fără cap, sigur este ceva putred la mijloc 

Cum preparăm pestele:
Pestele are o carne foarte delicată, pentru a evita lipirea de vasul în care îl preparați pestele trebuie să fie bine șters.
Grătarele, plitele sau tigăile trebuie să fie foarte bine încinse.
Așezați pestele în tigaie/plită/grătar (prima dată) cu pielea in jos.

Condimente pentru pește:
Folosiți condimente precum: sare, piper, mărar, lemongras, busuioc, coriandru, salvie, cimbru, mentă, pătrunjel, maghiran.
Lămâia nu trebuie sa lipsească de lângă peste; nu folosiți mai mult de două condimente pe lângă sare si piper.
Evitați să îl preparați în mult ulei, varianta clasică făina sau mălai.

Garnituri pentru pește:
In cazul peștelui, garniturile nu trebuie să epateze prin complexitate, de preferat folosirea unei garnituri fierte și un sos bine făcut. Sosurile sunt altă poveste sau altă mâncare de pește 

Sper să vă ajute rândurile scrise de mine, nu mă adresez profesioniștilor !

Spor   

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]