Unele persoane se descriu ca fiind dezastru în bucătărie. Sunt, ce-i drept, unii care n-au nicio treabă cu gătitul, nu li se îndemână nici să facă un ou ochi, mâncarea lor este necomestibilă, chiar dacă se încumetă să gătească ceva.
Există o categorie aparte care îşi face un titlu de glorie din a nu şti să gătească. De parcă dacă nu găteşti e musai că ești mult mai bun în toate celelalte domenii. Îi bănuiesc pe mulți dintre ei că nici nu au încercat să facă mai mult de un ceai, e destul de posibil să nici nu facă parte din categoria neindemânaticilor.
Unele persoane se descriu ca fiind ok cu bucătăria. O parte gătesc doar pentru că nu-și permit să mânânce numai în oraș, fără tragere de inimă, deși comestibil.
O altă parte gătesc cu drag, inventează rețete, ți se face foame numai când le auzi vorbind despre mâncare, le ies din mâini niște preparate dumnezeiești.
Eu gătesc pt ca imi place si ma simt bn gatind dar ce-l mai mult imi place sa gatesc si in acelasi timp sa ascult muzica , asta e modul meu de a fi relaxat si imi da rabdare de-a gati , am lucrat pt prima oara in bucatarie ca ajutor de bucatar (incepator) atunci abea invatasem sa gatesc ciorbe si supe pe langa cartofi prajiti si altele care cam oricine le stie , atata incredere a avut Sefa hotelului Onix din Cluj sa ma puna in bucatarie incat am facut in asa fel sa nu fie dezamagita de mine pt alegerea facuta de ea, si in fiecare zi caut noutati si gatesc cum se spune practica iau alta reteta si o refac si eu poate cu mici schimbari in ingrediente unele ies binisor unele bine stii cum se spune pana nu incerci nu ai de unde sa stii cum va iesi .