Patrunjelul

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 12:00

Patrunjelul

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.

E folosit in mod traditional ca diuretic si antiinflamator si e un antioxidant puternic. Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratarea reumatismului si a gutei. Ceaiul de patrunjel reprezinta un diuretic usor si natural( e recomandat un pahar de ceai  la trei ore. Semintele sunt si ele diuretice.

De retinut: Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice. Cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite!!!

Sfaturi practice: mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ce ati consumat ceapa, usturoi sau alcool.

Patrunjelul se potriveste cel mai bine cu usturoiul, cartofii, cerealele, ciupercile si carnea.

Comentarii (3)

08.05.2009, 20:22

habar n-aveam de efectele miraculoase ale patrunjelului, buna treaba!

09.10.2010, 15:43

ce-l mai bun element. Nu lipseste niciodata din supa mea

13.02.2011, 16:09

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]