Piersici

Postat de Miha in Fructe pe 23 Oct 2009, 12:50

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Piersici

Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.

Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.

Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi destul de acre.

Deoarece sunt foarte perisabile cumparati doar atat cat sa consumati in decurs de cateva zile. La temperatura camerei vor rezista in jur de 3-4 zile, iar daca le pastrati la frigider vor rezista cu 1-2 zile mai mult. Nu le spalati decat inainte de a le manca.

Se foloseste la produse de patiserie si deserturi ( jeleu, gem, compot, inghetata), dar si intr-o mare varietate de feluri de mancare cu carne de pui, de porc sau fructe de mare.

Pulpa piersicii se innegreste imediat ce a fost expusa la aer, astfel incat e recomandat a fi consumata imediat sau stropita cu suc de lamaie.

Samburii de piersica au un continut ridicat de acid cianhidric, astfel trebuie de evitat consumul, iar inainte de fierbere sau conservare sa se elimine.

Retete recomandate:

Gem de piersici

Inghetata de nectarine si piersici

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

Tort Diplomat

 

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]