Sfaturi pentru un cozonac mai pufos

Postat de Lau in Tipsuri pe 10 Mar 2011, 14:06

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Toate ingredientele necesare pregatiri cozonacului se scot din frigider sau camara rece si se lasa peste noapte intr-o incamera incalzita.

Pentru a da cozonacului o culoare galbena mult mai intensa,ouale se sparg de seara si se presara cu sare.

Albusurile se bat mult mai repede daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie si un pic sare,spuma de albusuri astfel obtinuta va fi mult mai ferma.

La cozonac niciodata n use folosesc oua de rata,gasca sau de curca,pentru ca albusul lor este dens si greu,nu se bate bine si nici nu lasa aluatul sa creasca,

Semnul ca aluatul de cozonac e suficient framantat cand devine usor lipicios la pipait,dar nu se mai prinde de maini sau de vas.

Nu oporii niciodata drojdia,va diminua efectul cresterii.

Nu folosi niciun lichid prea fierbinte.

Imediat ce scoti cozonacul din cuptor unge-l cu ulei sau cu ou batut cu lapte.se va pastra mai pufos multa vreme.

Pentr-u a-i anihila gustul amarui oporeste nuca pentru umplutura cu lapte clocotit.

Daca ti-au mai ramas cozonaci care s-au intarit invelestei in folie de aluminiu si tine-i 20 min la cuptor la foc mic,vor deveni iar pufosii

-articol preluat de pe ecusine.ro

Comentarii (14)

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

coryna

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

cris draga multumesc

30.01.2012, 14:18

Nu am decât un comentariu:

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]