Tiramisu cu capsuni

Postat de Criss in Fructe pe 19 Apr 2016, 07:35

Ingrediente: -1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi) -250 g mascarpone -200 ml frisca lichida Pilos -2 linguri zahar pudra  -250 g capsuni proaspete
Sos de capsuni: -400 g capsuni congelate -2 linguri zahar -50 ml apa   Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua  linguri din sosul de capsuni.  Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.

Comentarii (12)

19.04.2016, 10:03

19.04.2016, 13:14

Excelent

19.04.2016, 14:32

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]