Tisane- Honeybush

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 20 Ian 2013, 13:23

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Iată-ne strânși încă o dată în jurul mesei plină de ceșcuțe a iubitorilor de ceai. Sunt convinsă că v-ați lăsat îmbiați de parfumul de miere care ne inundă acum simțurile și care v-a adus aici. Dar astăzi nu vom vorbi despre ceai, ci despre un tisane mai puțin cunoscut, Honeybush.

 Frățiorul mai mic al Rooibosului, Honeybush, provine dintr-o altă plantă, Cyclopia intermedia, însă structura farmacologică, precum și beneficiile sunt aproape identice, gustul său fiind asemănător cu cel al Rooibosului, chiar dacă ceva mai dulce. În plus, au aceeași arie geografică de răspândire, Africa de Sud.

Supranumele său, în traducere Tufișul din miere, provine de la mireasma dulce a florilor sale galbene, iar pentru a regăsi aroma și în tulpina care se folosește pentru producerea acestui produs similar cu ceaiul, procesul de fermentare este atent monitorizat și oprit la momentul potrivit.

 Aceast tisane se cultivă din plante sălbatice, iar pentru identificarea sa corectă sunt folosiți experți și abia apoi este recoltat. Tocmai de aceea este destul de rar și de puțin cunoscut.

Pentru infuzarea acestui tisane se folosește apă la 100 de grade și se infuzează până la 10 minute fără a deveni amar.

Pentru că este duminică, nu vreau să vă rețin prea mult cu vorbăria despre date tehnice, așa că vă invit să degustați ceașca dulce de Honeybush într-un mod cât mai plăcut. 

Comentarii (2)

20.01.2013, 15:14

Am degustat cu plăcere informaţia. E destul de ciudat că trebuie experţi pentru recoltarea acetui tisane, dar, pentru a nu exista confuzii, mai bine mai dificil, decât facil şi rău. Nu cunosc gustul, dar aş încerca.
Bun articol Adriana!

20.01.2013, 18:24

fain articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]