Legumele curatate si taiate cubulete, buchetele, respectiv rondele, se pun la fiert in 3-4 litri de apa. Cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper, apoi...
Fasolea se inmoaie de seara pana dimineata in apa rece. Se spala si se pune la fiert in oala sub presiune cu apa si sare circa 1 ora.
Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste in robot...
Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o...
Bilutele:Mixam branza de vaci cu zaharul si adaugam pe rand galbenusurile,nuca de cocos si amidonul si formam bilute pe care la asezam intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Blatul:Topim ciocolata pe foc mic cu putina apa.Mixam...
Ceapa, morcovul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Se umple oala cu apa aproximativ 3 litri si se lasa la fiert. Cand fierbe se pune o ceasca de orez spalat in prealabil. Intre...
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă pulpele porţionate şi se lasă câteva minute pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă ca...
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.
Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Palanete cu varza, asa cum numai la bunica acasa am mancat:
Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se...
Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in...
Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut...
Punem laptele la incalzit.
Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in...
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste, adaugam faina cernuta,praful de copt, cacaua si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Incorporam albusurile in compozitia de...
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le...
Pregatim snitele dupa reteta clasica. Le punem intr-un vas termorezistent.
Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile pe care le tinem 2 minute pe foc amestecand din cand...
Cafeaua se poate inlocui cu ness (2 linguri), pe care il vom dizolva intr-o cana cu apa.
Faina se amesteca cu laptele caldut si cafeaua. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Se adauga...
Pentru astazi am ales
Ciorba de vara cu legume
Legumele curatate si taiate cubulete, buchetele, respectiv rondele, se pun la fiert in 3-4 litri de apa. Cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper, apoi...
Fasole batuta
Fasolea se inmoaie de seara pana dimineata in apa rece. Se spala si se pune la fiert in oala sub presiune cu apa si sare circa 1 ora. Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste in robot...
Noire (Reteta cu numarul 200!)
Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o...