Desert cheesecake cu cirese

de simona72 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 182796 vizualizari

 

Cu o pofta nebuna de a manca ceva bun, am dat o cautare prin retetele favorite si am luat cate putin de la fiecare...va recunoasteti voi cei care sunteti...pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri peltea de gutui
  • 3 linguri Amaretto
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce (pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar brut
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric (optional)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Topping:
  • 500 g cirese congelate
  • 3 linguri sirop de visine
  • 1 lingurita amidon alimentar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cirese:

Blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pentru 15 minute.

Umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam  mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza. 

Topping: punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu, adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele s-au dezghetat (nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de la cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca va iesit prea gros diluati cu putina apa si amestecati cu telul. 

Dupa racirea completa a cheescake-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheesecake-ul cu frisca, ciresele ramase si toppingul facut mai devreme. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Pentru un blat mai crocant, dati blatul de biscuiti la cuptor pentru 10 minute, lasati sa se raceasca si apoi umpleti cu compozitia de branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)