Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala.
Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga taiteii si se mai lasa la fiert 5 minute.
Se adauga uleiul de susan, se...
Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele.
Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se...
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute.
Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu...
Se curata legumele si se taie in bucati mari si se pun la fiert impreuna cu aripile de pui. Cand sunt fierte toate, se strecoara. Se fierb taiteii circa 8 minute, se strecoara si se dau prin jet de apa rece si se pun in supa rezultata mai sus.
Cine doreste poate adauga la sfarsit si patrunjel...
Carnea de pui se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este pe trei sferturi fiarta, se adauga guliile si morcovii dati pe razatoare si faina dizolvata in putin lapte. La sfarsit se adauga mararul sau patrunjelul verde dupa preferinta. Cine doreste, poate adauga cand se serveste, o...
Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert.
Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se sareaza dupa gust. Cand este fiert dovleacul, se paseaza si se amesteca cu legumele blenduite si unt....
Se spala bine carnea cu apa si otet si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa taiata marunt. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta se scoate se curata de pe oase se taie in bucati si se pune in apa care a fiert impreuna cu morcovul si telina toate taiate marunt, apoi se adauga orezul si...
Ciolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofi. Se adauga patrunjelul verde taiat marunt si, cine doreste, o...
Zarzavaturile se curata si se taie in felii mari si se fierb in apa cu concentratul de legume.Dupa ce sa fiert se face o omlete dintr-un ou si se taie bucatele si se adauga in ciorba impreuna cu sucul de rosii si patrunjelul verde taiat marunt.
Morcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute.
Cand este aproape fiarta adaugam rosiile decosite si taiate marunt si frunzele de patrunjel si le mai...
Se pun la fiert aripile de pui si se lasa sa fiarba pe jumatate,se taie legumele marunt,conopida se rupe in buchetele mici si se adauga la fiert impreuna cu concentratul de pui.
Cand conopida este fiarta se opreste si se poate adauga patrunjel verde si smantana.
Morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare,varza se taie julien,se pun toate la calit in ulei incins cam 3 minute apoi se adauga apa si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru.se lasa la fiert cam 20 minute pana se inmoaie varza.
Legumele se taie se spala si se taie marunt.
In oala care pregatim ciorba punem uleiul la incins si se caleste in el ceapa,ardeiul gras si morcovul,Cand ceapa a devenit sticloasa si ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam deasupra 2 litri de apa,telina,patrunjelul si conopida,
Cand sunt...
Punem pe foc un vas cu circa 4 litri de apa, cand fierbe apa punem spatele de pui apoi dupa 10 minute adaugam legumele curatate, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc potrivit indepartand spuma.Cand sunt fierte strecuram supa in alt vas.Din legumele fierte si carnea de pui putem prepara o...
Se pune la fiert in apa cu sare pieptul de pui si legumele curatate.
Dupa ce s-au fiert,se scot si morcovul si telina se taie cubulete mici.Pieptul de pui se poate folosi la alt fel de mancare.
Se pun legumele inapoi in apa in care au fiert si se adauga taiteii,cand taiteii sunt fierti se...
Se pun la fiert in 2 litri de apa legumele taiate marunt.
Cand acestea au fiert se adauga verdeata taiata marunt si se potriveste gustul de sare si de acru dupa gust.
Pofta buna!
Se spala salata si se taie fideluta,Rumenim usor faina si usturoiul taiat marunt in ulei,adaugam salata si apa cat sa depaseasca cu doi centimetri salata si punem la fiert pana se inmoaie salata.
Supa ramen cu Kimchi
Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga taiteii si se mai lasa la fiert 5 minute. Se adauga uleiul de susan, se...
Ciorba putin picanta
Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se...
Ciorba de gaina si conopida
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu...
Supa de pui
Se curata legumele si se taie in bucati mari si se pun la fiert impreuna cu aripile de pui. Cand sunt fierte toate, se strecoara. Se fierb taiteii circa 8 minute, se strecoara si se dau prin jet de apa rece si se pun in supa rezultata mai sus. Cine doreste poate adauga la sfarsit si patrunjel...
Ciorba de gulioare
Carnea de pui se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este pe trei sferturi fiarta, se adauga guliile si morcovii dati pe razatoare si faina dizolvata in putin lapte. La sfarsit se adauga mararul sau patrunjelul verde dupa preferinta. Cine doreste, poate adauga cand se serveste, o...
Supa de dovleac
Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se sareaza dupa gust. Cand este fiert dovleacul, se paseaza si se amesteca cu legumele blenduite si unt....
Ciorba de miel cu tarhon
Se spala bine carnea cu apa si otet si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa taiata marunt. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta se scoate se curata de pe oase se taie in bucati si se pune in apa care a fiert impreuna cu morcovul si telina toate taiate marunt, apoi se adauga orezul si...
Ciorba de cartofi
Ciolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofi. Se adauga patrunjelul verde taiat marunt si, cine doreste, o...
Ciorba cu omleta
Zarzavaturile se curata si se taie in felii mari si se fierb in apa cu concentratul de legume.Dupa ce sa fiert se face o omlete dintr-un ou si se taie bucatele si se adauga in ciorba impreuna cu sucul de rosii si patrunjelul verde taiat marunt.
Ciorba de fasole pastai
Morcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute. Cand este aproape fiarta adaugam rosiile decosite si taiate marunt si frunzele de patrunjel si le mai...
Ciorba de conopida
Se pun la fiert aripile de pui si se lasa sa fiarba pe jumatate,se taie legumele marunt,conopida se rupe in buchetele mici si se adauga la fiert impreuna cu concentratul de pui. Cand conopida este fiarta se opreste si se poate adauga patrunjel verde si smantana.
Supa de varza
Morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare,varza se taie julien,se pun toate la calit in ulei incins cam 3 minute apoi se adauga apa si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru.se lasa la fiert cam 20 minute pana se inmoaie varza.
Ciorba de post
Legumele se taie se spala si se taie marunt. In oala care pregatim ciorba punem uleiul la incins si se caleste in el ceapa,ardeiul gras si morcovul,Cand ceapa a devenit sticloasa si ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam deasupra 2 litri de apa,telina,patrunjelul si conopida, Cand sunt...
Supa cu galusti
Punem pe foc un vas cu circa 4 litri de apa, cand fierbe apa punem spatele de pui apoi dupa 10 minute adaugam legumele curatate, sare si piper. Lasam sa fiarba la foc potrivit indepartand spuma.Cand sunt fierte strecuram supa in alt vas.Din legumele fierte si carnea de pui putem prepara o...
Supa cu taitei
Se pune la fiert in apa cu sare pieptul de pui si legumele curatate. Dupa ce s-au fiert,se scot si morcovul si telina se taie cubulete mici.Pieptul de pui se poate folosi la alt fel de mancare. Se pun legumele inapoi in apa in care au fiert si se adauga taiteii,cand taiteii sunt fierti se...
Ciorba de legume
Se pun la fiert in 2 litri de apa legumele taiate marunt. Cand acestea au fiert se adauga verdeata taiata marunt si se potriveste gustul de sare si de acru dupa gust. Pofta buna!
Ciorba de salata
Se spala salata si se taie fideluta,Rumenim usor faina si usturoiul taiat marunt in ulei,adaugam salata si apa cat sa depaseasca cu doi centimetri salata si punem la fiert pana se inmoaie salata.