epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI170
Retete / Dulciuri

Tigara comestibila si ceasca de cafea

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Mai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain marie. Apoi in 2 vase diferite impartim untul de cacao in mod egal, fiindca vom face 2 parti, una alba...

Bezele cu aroma de capsuni

In Dulciuri la 31 Aug 2014

Se bat albusurile separate bine de galbenus cu sare si lingurita de otet pana se face o spuma alba mata.Eu am folosit mixerul la viteza mare intai si apoi cand incepem sa aduagam zaharul pudra micsoram viteza.Mixam pana ce se incorporeaza bine zaharul si se tine bezeaua de fundul castronului cand...

Bilute din biscuiti cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 10 Iul 2013

Mie imi place sa simt biscuitele crocant langa ciocolata asa ca nu i-am mai stropit cu lapte sau alte lichide.I-am sfaramat cu un ciocan (am avut din aia de la scoala stransi de nepoteleul meu si i-am zdrobit fiind asa in pungute).Apoi i-am rasturnat intr-un vas nemetalic incapator.Acolo i-am...

Rulada de zmeura cu nuca de cocos

In Prajituri la 27 Iun 2013

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de...

Prajitura cu multa nuca si caramel

In Prajituri la 14 Mai 2013

Blatul se pregateste asa: batem albusurile impreuna cu zaharul la viteza mare cu mixerul pana se face bezeaua aia de nu-ti pica in cap cand intorci castronul. Apoi adaugam 4 linguri de faina alba cernuta si amestecata cu 1 pliculet de praf de copt, apoi adaugam si nuca macinata. Pregatim din...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 13 Ian 2013

 Preparare: Preincalziti cuptorul la 300 °. Ungeti si dati cu faina 3 tavite de tort. Intr-un castron de marime medie, se toarna cafeaua fierbinte peste chips-uri de ciocolată. Lasati –le  să stea timp de câteva minute, și se amestecă până se topește...

Fursecuri cu migdale "soricei"

In Dulciuri la 13 Ian 2013

  Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat si zaharul normal și se amestecă. Adaugam un ou și esenta de vanilie și de migdale si...

Prajitura Orhideea

In Prajituri la 26 Noi 2012

Prepararea aluatului: Se va face aluatul amestecand ingredientele intr-un vas nemetalic si se va imparti in 2 bile, una putin mai mica decat cealalata. Mixam galbenusurile amestecate cu zaharul cu pudra de vanilie si untul la temperatura camerei pana se omogenizeaza. Apoi adaugam si...

Tort Toffifee

In Torturi la 21 Noi 2012

Crema alba se face asa: se toarna intr-un vas inalt nemetalic frisca vegetala si se bate bine de tot, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai bate putin, apoi se adauga laptele condesat, ciocolata alba topita la microunde ca sa nu devina galbena cum se face la bain marie, apoi mierea si...

Prajiturica Grony

In Prajituri la 21 Apr 2011

Se mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam  prafurile in ploaie (amestecul de faina, cacao si bicarbonat ).Ultima data presaram alunele de padure...

Fursecuri cu portocale

In Prajituri la 14 Mar 2011

Se amesteca intai toate ingredientele cu exceptia fainii si apoi se adauga si faina treptat , framantand cu mana pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei. Se incinge cuptorul si se fac mici bilute pe care le tuguiem la un capat sau inimioare sau forme spirale cu spritul, cum va place,...

Beetroot muffins

In Prajituri la 14 Mar 2011

Se bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul. Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza impreuna cu untul topit, zaharul si iaurtul si vanilia.Piureul obtinut se amesteca cu o lingura cu ouale...

Martisoare dulci

In Prajituri la 8 Mar 2011

Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si apoi amestecand cu laptele, esneta de vanilie si zaharul se paseaza.Se strecoara 4 linguride zema care...

Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos

In Dulciuri la 6 Mar 2011

Se face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele. Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de cocos si cu drojdia inmuiata in laptele caldut cu zahar.Se picura si uleiul si se presara putina faina...

Crostoli

In Prajituri la 4 Mar 2011

Ingredientele se mixeaza toate cu exceptia fainii si a prafului de copt care se adauga ultima data si se incorporeaza fara mixare , doar cu o lingura sau tel nemetalic. Apoi cand s-a ingrosat , restul de faina se pune pe masa de lucru si rasturnam acolo aluatul nostru. Este un aluat atat de fin...

Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine

In Prajituri la 28 Feb 2011

Se freaca untul cu zaharul, zaharul pudra, galbenusul si crema de lapte cu unt de cocos.Apoi se adauga si fulgii de cocos. Separat amestecam faina cu praful de copt si amoniul si se adauga treptat in amestecul cu galbenus si zahar. Se da la rece aluatul format invelit in folie de plastic...

Biscuiti cu unt de arahide

In Dulciuri la 27 Feb 2011

Preparare: Se freaca untul moale cu zaharul si galbenusul si cu untul de arahide.Apoi se amesteca faina cu prafurile de copt, amoniu, cacaoua si scortisoara si se adauga cate putin amestecand mereu.Din aluatul maroniu obtinut se face o bila si se acopera cu o folie de plastic si se da la rece...

Chec cu malai si nuci

In Prajituri la 22 Feb 2011

Am scos din frigider cele 6 oua sa fie la tempertaura camerei, (am spart ouale pe rand fiecare intai intr-un alt castronel ca sa nu ramana cumva coaja) , apoi am pus asa ochiometric vreo 2 pumni de zahar ( mie imi place sa simt ingredientele printre degete si sa le simt bine aroma…) Apoi...

Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata

In Prajituri la 22 Feb 2011

Mixam ouale impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul  la microunde dupa care le lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam. Amestecam praful de...

Crispy chocolate bars

In Dulciuri la 9 Feb 2011

Se topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul moale , astfel incat sa nu se taie crema noastra si sa avem putin mai multa fluiditate. Se adauga si...

Inimioara de primavara

In Prajituri la 8 Feb 2011

Se pregateste intai blatul de cacao de baza care se aseaza in tavita de silicon inimioara si se coace la cuptor la foc mediu cam 6 minute. Apoi se pregateste amestecul alb de chec din albusuri cu nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un...

Amandina cu crema caramel

In Prajituri la 2 Feb 2011

Se bat ouale ouale cu zaharul si praful de sare  foarte bine, pana isi tripleaza volumul. Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin. Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa...

Biscuiti cu cocos

In Dulciuri la 20 Ian 2011

Se face un aluat din toate ingredientele , eu am adaugat faina ultima data, in rest toate odata. Am framantat un aluat usor lipicios-elastic, care mirosea divin. Am intins o foiae si am decupat cu grija floricele.Le-am copt pe amble parti cate un pic si cand au fost rumene, le-am lasat sa se...

Tort de 2011 ori ciocolatos! :)

In Torturi la 13 Ian 2011

Blatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin.Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se...

Tort Red Velvet

In Torturi la 4 Ian 2011

Se freaca spuma untul cu zaharul si colorantul rosu si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca apoi cu galbenusurile si la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu stins in otet. Se picura putina esenta de...

Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata

In Prajituri la 27 Dec 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie. Ultima data faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Se incoporeaza usor ,cate putin,...

Prajitura mea preferata -reteta proprie!

In Prajituri la 21 Dec 2010

Pentru blat amestecam galbenusurile cu uleiul, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul si apoi se toarna cate putin si se amesteca cu grija galbenusurile. Apoi se aduaga faina si praful de copt stins cu un strop de otet. Se presara si scortisoara si se coace in tava de chec...

Briose de cacao cu jeleu de visine

In Prajituri la 21 Dec 2010

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu. Se bat...

Chec castelul parasit

In Prajituri la 21 Dec 2010

Se mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si cacaua.Se adauga cubulete mici de ciocolata, nuci si castane si se amesteca usor.Se toarna compozitia...

Margareta Chokotoff

In Prajituri la 21 Dec 2010

Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin la rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi...

Afisate 1 - 30 din 133 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]