Briose de cacao cu jeleu de visine

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 8600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 125 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml zeama de compot de visine si 3 linguri sirop de dulceata de visine
  • 2 linguri zahar
  • pt.decor
  • 1 cutiuta crema de ciocolata Finetti
  • cateva patratele de ciocolata
  • ornament de ciocolata furnicute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de cacao cu jeleu de visine:

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu.

Se bat bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine si turnam aluatul in tava cu forme de briose sau in formele separate pana la jumatate, apoi punem cate o lingurita cu jeleu in mijlocul brioselor si apoi iar aluat pana se acopera jeleul.Bagam la cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute la mijloc la foc mediu. Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu crema Finetti.Apoi presaram furnicute de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

22.12.2010, 10:03

Waw ! ce bunatate si ce bine arata direct la favorite cu ele, pe prima pozitie Super !

Sylvia 1

22.12.2010, 12:16

Vai ce bine arata , esti artista la deserturi

epurasha2bb 1

30.12.2010, 08:54

multumesc fetelor! cu atatea retete nici nu am vazut comentraiile decat acum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone