epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI170
Retete / Dulciuri

Turta dulce

In Prajituri la 10 Dec 2010

Intr-o craticioara pe foc mic  se caramelizeaza 200 de g de zahar  si se stinge cu 100 de ml de apa calduta.  Se lasa sa  fiarba cateva minute pana se topeste tot caramelul si se transforma intr-un sirop grosut. Se lasa la racit. Pregatim restul ingredientelor intr-un...

Oua umplute Desert

In Dulciuri la 7 Dec 2010

Se desfac ouale kinder in 2 jumatati sau daca aveti timp si putina ciocolata alba si neagra in casa putteti topi si umple niste forme ovale cu cate un strat de ciocolata neagra dupa care umpleti cu ciocolata alba, dati la rece si obtineti jumatatile de ou exact ca cele de kinder. Se trece la...

Rulada cu budinca de banane-ultrarapida!

In Dulciuri la 4 Dec 2010

De la ziua Deei mi-e ramas un blat de pandispan cu cacao subtire pe care l-am pastrat in frigider.Azi am observat ca e foarte flexibil si m-am gandit sa incerc o rulada.A iesit foarte repede si buna. Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic adaugand si putina esnta de...

Margareta cu gutui

In Prajituri la 1 Dec 2010

Se prepara intai blatul  si incepem batand saprat albusurile cu zaharul pudra.Galbenusurile se freaca cu untul , uleiul, mierea si esenta de vanilie, se aduaga apoi crema obtinuta peste albusuri incorporand usor prin amestecare continua cu un tel nemetalic.Apoi se adauga amestecul din...

Chec Iepuras

In Prajituri la 24 Noi 2010

Se spala tavita de silicon cu apa calda, se usuca , se unge cu putin unt.Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un blender de mana spuma tare ce se tine de castron.Se adauga apoi faina cu praful de copt.Se toarna aluatul Din aluatul maro cu cacao eu am folosit mici bobite ce le-am picurat in...

Strudel cu dovleac

In Prajituri la 19 Noi 2010

Se intind foi foarte foarte subtiri cu facaletul pe masa presarata cu faina.Se lasa putin sa se usuce, cam o jumatate de ora.Apoi se incinge cuptorul si se pregatesc strudelele noastre ungand bine cu unt deasupra fiecare foaie.Taiem suvite lungi, punem cu lingura din umplutura si rulam...

Placinta cu mere

In Prajituri la 18 Noi 2010

Se dezgheata aluatul incet la temperatura camerei.Se intinde foaia si se decupeaza un disc care se va aseza pe o tava rotunda unsa cu putin unt. Merele rase se amesteca cu scrotisoara , zaharul si nuca macinata si se calesc putin in tigaia de tuci, apoi se pun cu lingura peste discul de aluat....

Tortul Scorpionului

In Torturi la 18 Noi 2010

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu...

Visine invelite

In Prajituri la 8 Noi 2010

Se face un aluat din branza rasa, zahar, oul batut, bicarbonat, zeama de portocala proaspata si faina.Se fac mici bilute rotunjind aluatul in podul palmei.Se introduce la mijloc o visina din dulceata si se rotunjeste iar in podul palmei sa fie bine acoperita visina.Se prajesc in ulei incins...

Ghinde dulci sa tot mananci

In Prajituri la 29 Oct 2010

Se face un aluat din ingredientele descrise cu exceptia arahidelor in ciocolata care sunt pt.final, si se modeleaza coca i bilute mici incare se infige cate o arahida in ciocolata ionj chip d eghinde.Apoi se desurubeaza usor arahida si gauacea ramasa se coace impreuna cu celelalte forme de...

Desert cu mere si castane

In Dulciuri la 27 Oct 2010

Se curata metele de coaja si de cotor.Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt. Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci. Se face un aluat din oua batute, zahar, unt si la final faina cu praful de copt.Se toarna peste mere.Sec da la cuptor sa se rumeneasca,...

Fursecuri de toamna

In Prajituri la 22 Oct 2010

Se fac 2 aluaturi separat, unul alb si unul maro, amestecand pur si simplu ingredientele.Se intind 2 foi pe masa de lucru presarata cu faina.Se taie cu grija cu un cutit mic cu varf ascutit forme de frunze, se aseaza pe tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.Din aluatul maroniu am...

Haloween Mice Cake

In Torturi la 19 Oct 2010

Se mixeaza bine ingredientele pt.blat adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute la mijloc la foc mediu. Apoi se testeaza sa fie copt, se lasa sa se raceasca si cand s-a racit se taie...

Budinca cu vanilie, mar si scortisoara

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul,...

Guguluf cu mere

In Prajituri la 27 Sep 2010

Batem ouale si zaharul cu blenderul pana se fac o spuma groasa si-si tripleaza volumul. Apoi adaugam esenta, faina cu praful de copt cate putin in ploaie si amestecam usor cu un tel nemetalic. Apoi adaugam si merele rase (eu am avut o punga de mere rase si congelate, le-am decongelat...

Reteta de preparare a papanasilor cu vin

In Prajituri la 24 Sep 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul. Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea. Se pune si fiola de esenta de rom....

Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!

In Torturi la 21 Sep 2010

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusrurile spuma tare si se dauga zaharul apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zeama si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.Se unge o tava rotunda cu margine detasabila cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna ciompozitia...

Tarte cu mure

In Prajituri la 11 Sep 2010

Se bate spuma oul se adauga zaharul si apoi uleiul, esentele, iaurtul si untul topit lichid.Apoi se stinge praful de copt cu un strop de otet si se amesteca cu faina si se dauga in ploaie in compozitie.Se adauga faina pana ce se formeaza un aluat moale. Se incinge cuptorul.Aluatul se...

Fursecuri cu nuca semiluna

In Prajituri la 2 Sep 2010

Untul moale se bate spuma cu oul si apoi se incorporeaza cate putin din faina amestecata cu zaharul pudra si ultima data se adauga si nuca macinata.se da aluatul format la rece cam 30 minute, apoi intindem o foaie pe masa pudrata cu faina si decupam semilune cu o forma de minitarta ondulata(eu...

Mini tarte cu prune

In Prajituri la 27 Aug 2010

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin la rece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu...

Briose cu dovleac

In Prajituri la 22 Aug 2010

Se coace dovelacul si se scoate miezul.Jumatate din el se paseaza ca un piure, se adauga mierea si praful de scortisoara, iaurtul si apoi 3 galbenusuri.Separat batem albusurile spuma atre cu un parf de sare.Omogenizam apoi amestecul de  galbenusuri cu albusurile si la final adaugam...

Prajiturica Maria

In Prajituri la 17 Aug 2010

Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi. Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si...

Gogosele mexicane-churros

In Dulciuri la 13 Aug 2010

Puneti pe foc apa cu un praf de sare si cand apa clocoteste adaugati faina amestecand cu un tel nemetalic.Adaugati si zaharul pudra. Luati compozitia de pe foc si incercati sa obtineti un  aluat cat mai compact, fara cocoloase.   Umpleti o punga de ornare cu...

Prajitura Bulinuta

In Prajituri la 12 Aug 2010

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar. Se...

Figgy

In Dulciuri la 11 Aug 2010

Se rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo smochinele si  banan rondele, s elasa puti sa absoarba aromele. Se taie romburi de aluat fraged.Se...

Primul meu tort

In Torturi la 9 Aug 2010

Se pregateste blatul de tort din compozitia de pandispan turnata intr-o tava rotunda unsa si tapetata.Se coace , se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in 3.Se insiropeaza cu un sirop facut simplu din apa cu putin zahar si cateva picaturi esenta de rom. Se pregatesc cremele batute cu...

Castelul de clestar pentru Pietrica Roz

In Prajituri la 6 Aug 2010

Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Le-am impreunat si apoi am adaugat nuca de cocos albastra cu fulgii d eciocolata alba de menaj...

Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!

In Torturi la 6 Aug 2010

Se face blatul ca la pandispan obisnuit, seprama galbenusurile de albusuri si el batem sperat, galbenusurile cu zaharul , albusurile cu un praf de sare .Apoi se impreuna si se adauga si faina cu praful de copt.Apoi se toarna in atva unsa cu outin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptorul...

Clatite cu nuca si miere

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se face aluatul de clatite si se incinge tigaia (azi am facut in premiera clatite in Doubletta si ies foarte bine findca esti sigur ca nu se lipesc).Se unge cu putin unt si se ia cu un polonic din compozitie si se toarna in tigaie.Se lasa sa se coaca pe o parte si s eintorc si pe...

Tarta cu zmeura

In Prajituri la 29 Iul 2010

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante. Se face un aluat fraged din margarina, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins...

Afisate 31 - 60 din 133 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]