epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI170
Retete / Peste

Macrou in sos de rosii la cuptor

In Peste la 19 Ian 2011

Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu...

Macrou in sos picant

In Peste la 4 Ian 2011

Se curata macroul de intestine, se spala, se indeparteaza capul si sira spinarii! Se pregateste o marinata intr-un castron nemetalic din cateva linguri de ulei, asa cat sa acopere putin macroul, sare, piper, cimbru uscat, o lingura de zeama de lamaie, si putin praz taiat rondele. Se lasa...

Macrou in vasul de lut

In Peste la 10 Dec 2010

Vasul de lut se scufunda 10 minute in apa rece, apoi se scurge si se zvanta putin. Spanacul proaspat se spala bine sub jet de pa rece, apoi se opareste in apa cu sare. Se aseaza spanacul pe fundul vasului de lut.Se rasneste peste el sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi. Pestii se spala,...

Dorada regala cu legume

In Peste la 11 Oct 2010

Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi.  Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin...

Stiuculite cu legume la cuptor

In Peste la 5 Oct 2010

Se curata pestii , se spala bine , se freaca cu sare si se da un praf de piper.se aseaza in tava si se picura ulei peste ei.Se taie morcovul rondele si se imprastie peste pesti, ceapa solzisori la fel si bucatele de ardei.Se da la cuptor si pe la jumatatea timpului de coacere se pune si pasta de...

Chinese food la mine acasa

In Peste la 1 Sep 2010

Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan. Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina...

Merlucius Crocantus

In Peste la 22 Iun 2010

Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe). Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi...

Scrumbie cu salvie la gratar

In Peste la 31 Mai 2010

Scrumbia proaspata se curata bine si se spala ca orice peste, apoi se cresteaza pe partile laterale, se unge cu ulei de masline. Pe interior se aseaza un strat  subtire de sare mare si o frunzulita de salvie.Se picura si in interior ulei de masline.  Se pune pe gratar si se...

Cod pane cu mujdei de usturoi

In Peste la 27 Mai 2010

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi...

Tuna sandwich

In Ton la 18 Mai 2010

Se face un aluat din iaurt, albusurile batute spuma cu sare si faina cat cuprinde. Se adauga unt cam cat o nuca. Se framanta si se intinde o foaie subtire. Se rastoarna conserva de ton in ulei (din care am scurs bine uleiul) in mijlocul foii de aluat. Se adauga deasupra 1 fir de...

Cod 007

In Peste la 3 Mai 2010

 Se taie fileul de cod in bastonase lunguiete si se inveleste in bacon , se prajeste in tigaie prins cu scobitori, se scoate, se scurge, se scot scobitorile.Se sareaza se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se aseaza intr-un vas mic de yena.  Se fierb 2 cartofi facuti...

Calcan atlantic cu legume la cuptor

In Peste la 3 Mai 2010

Se curata calcanul se indeparteaza capul, se da cu sare si piper si se unge cu putin ulei de masline cu aroma de lamaie sau daca nu aveti puneti si putina zeama de lamaie.Se unge un vas de yena lunguiet cu ulei.Se incinge cuptorul.Se aseaza pestele in vas.Se taia legumele bastonase...

Zacusca Pestisor

In Salau la 21 Apr 2010

Se fierbe carnea de peste cu un praf de sare. Se scurge. Se paseaza. Separat calim ceapa tocata, morcovul ras, ardeiul tocat si grauntele de usturoi in uleiul de masline si  putina zeama de supa strecurata.Apoi adaugati si pestele si amestecati.mai lasati putin.Cand e gata legata...

Dorada regala cu sos de ghimbir

In Peste la 14 Apr 2010

Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase. Este un peste cu carne alba delicioasa. Se face o marinata din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si...

Macrou vienez

In Peste la 24 Mar 2010

Se curata pestele de intestine si se spala bine interiorul si exteriorul, apoi se despica pe jumatate pana aproape de coada si se apasa usor ca sa se desfaca bine.Se presara sare si piper, se umple cu ceapa tocata marunt, bucatele mici de unt sarat cu cimbru, bucatele de icre si deasupra...

File de fitofag cu sos Beurre Blanc

In Peste la 23 Feb 2010

Pregatirea pestelui: se incinge o tigaie antiaderenta (tip Doubletta) si se pune la topit o lingurita de unt in o lingurita de ulei de susan/ masline.Apoi se aseaza fileurile de peste si se lasa la rumenit putin pe fiecare parte si deasupra lor presaram ceva ierburi aromate ce ne plac si neparat...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]