Dorada regala cu legume

de epurasha2bb in Peste, 11 Oct 2010 | 9031 vizualizari

 

este o bunatate de peste, a trecut i topul preferintelor mele, chiar inaintea somonului rose care-mi place mult dar dorada e chiar un peste delicios!(ori l-am pregatit eu bine de tot :)))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti proaspeti Dorada regala (am gasit la Real proaspeti din Grecia)
  • 1/2 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • frunze de telina si patrunjel verde
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • cateva lingurite ulei de ienupar cu rozmarin
  • 4 linguri faina

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu legume:

Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. 

Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin faina , iar prin sosul de marinat si iar prin faina si se prajeste in tigaia de tuci sau Dpoubletta in foarte putin ulei, o lingura , doua.Se rumeneste pe ambele parti.Restul de pesti se aseaza intr-un vad de yena , se acopera cu zeama din marinata si se adauga deasupra ceapa solzisori si usturoiul feliute, se presara cimbru si se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.

Cartiofii se curata de coaja, se taie felii rotunde si se cresteaza pe margini  cu cutitul.Morcovul se curata de coaja, se taie bastonase si se cresteaza pe margini.Se calesc impreuna in putin ulei si apa(se pune inainte apa si cand s-au inmuiat putin adaugam uleiul) se sareaza si se da si un praf usor de curry sau piper.

Se servesc impreuna pestele si legumele cu frunze de telina si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda