epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de patrunjel cu perisoare din ardei

In Ciorbe la 29 Mar 2011

Se pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca foarte marunt.Se adauga si el si legumele pasate in zeama in care au fiert legumele.Se lasa acoperit...

Ciorbica de curcan

In Ciorbe la 19 Noi 2010

Se fierbe carnea si se indeparteaza spuma.Se mai adauga apa incalzita si se lasa sa fierba bine de tot.Cand e fiarta carnea adaugam legumele curate de coaja si tocate marunt.Se adauga sare si se mai lasa sa fierba impreuna.Cand e aproape gata se adauga o lingura de praf de bros magic si se mai...

Supa cremoasa de cascaval

In Supe la 4 Noi 2010

Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi latele cate putin, amestecand cu telul...

Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba

In Ciorbe la 27 Sep 2010

Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se indeparteaza spuma si cand e apa clara se adauga legumele taiate marunt, curatate de coji si spalate in...

Ciorbita de sir

In Supe/Ciorbe la 11 Aug 2010

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2...

Ciorba taraneasca de perisoare

In Ciorbe la 2 Aug 2010

Se curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu cand celelalte au fiert pe jumatate, ele fiind mai moi.Separat pregatim perisoarele amestecand carnea...

Ciorba de burta cu smantana

In Ciorbe la 27 Iul 2010

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare. Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar...

Chisalita olteneasca

In Supe/Ciorbe la 22 Iul 2010

Se culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se amesteca cu 2 linguri de faina si cu acest amestec se ingroasa ciorba noastra de corcoduse (chisalita).Se...

Ciorbica de cartofi cu rosii

In Ciorbe la 12 Iul 2010

Se  spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja si tocate marunt.Se mai adauga si sare, o lingurita si apoi si boiaua. Apoi 3 linguri de bulion si o...

Ciorba de peste

In Supe/Ciorbe la 10 Iul 2010

Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de orez.Se adauga spre sfarsit o lingura de otet si apoi capul si coada de la peste.Se mai lasa 20 de...

Supa de varza

In Supe la 20 Mai 2010

Se pune varza tocata julien la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se adauga morcovul taiat rondele.Separat tocam pulpa de la 2 rosii mari si o calim putin impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri (lasati putin doar sa se inmoaie bucatelele si sa se coloreze putin nu mult pentru ca vor...

Supa de gaina cu galuste de gris

In Supe/Ciorbe la 19 Mai 2010

Se taie jumatate din gaina si se spala bine.Se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa pana se fierbe bine.Cand face spuma o indepartam si adaugam apoi legumele , cepa si telina intregi dar curatate de coaja si spalate bine iar ardeiul si morcovul taiate marunt. Apoi cand supa e aproape...

Supa cremoasa de dovlecel cu mar si telina

In Supe/Ciorbe la 9 Mar 2010

Am fiert 1/2 dovlecel, 1/2 mar, 1 bucatica mica de radacina de telina, putin unt si 1/2 galbenus de ou fiert. Fierbem impreuna legumele fara coaja si taiate cubulete mici, apoi le scoatem si le pasam cu blenderul si adaugam putin unt la final, un varf de lingurita si galbenusul fiert tare si...

Afisate 1 - 13 din 13 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]