Pulpele de pui se spala bine si se pun într-o cratiţă la bain-marine în cuptor.
Când sunt aproape făcute se pune ceapa verde şi usturoiul verde tăiat rondele.
Se dă la cuptor încă 5 minute şi se adaugă sosul de tomate amestecat cu apă, sare...
Se pune la încins uleiul cu două linguri cu apă.
Ficăţeii se spala bine, se şterg de apa iar apoi se pun în uleiul încins.
Se lasă 2-3 minute până-şi schimbă culoarea, spre albicios.
Se pune restul de apă, se pune ceapa taiată rondele,...
Laptele se fierbe cu un praf de sare.
Se incing lingurile cu ulei si se caleste ceapa , tocata marunt.
Se pune carnea tocata de pui la calit in ceapa si se lasa pana cand incepe sa se albeasca puiul.
Dupa ce s-a calit carnea se pune muschul file taiat cubulete si se mai lasa 2 minute....
Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul.
Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare.
Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia.
Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de...
Intr-o cratita se pun la incins doua linguri cu apa.
Ceapa o curatam, spalam, taiem julien si o punem in apa clocotita amestecand intruna.
Puiul il spalam, cuatam de piele, transam si-l punem peste ceapa.
Lasam sa se caleasca un pic si adaugam 3-4 catei de usturoi taiati...
Intr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.
3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete.
Se lasa 5 minute iar apoi se pun aripile, sa nu uitati sa le spalati si curati bine, se mai...
Puiul se spala bine bine si se curate de eventuale cotoare.
Toate condimentele se amesteca intr-un bol iar apoi ungem puiul cu ele.
Din loc in loc taiem piutul si bagam feliute de usturoi in el.
Ciupercile se spala bine si se taie felii.
Ceapa o curatam, spalam si o curatam...
Ciupercile se curata, se taie si se oparasc in apa clocotita timp de 4-5 minute.
Pieptul de pui se fierbe bine iar apoi se taie cubulete.
Verdeturile se spala bine si se toaca marunt.
Intr-un bol amestecam ciupercile, puiul si verdeturile.
Intr-un castronel batem ouale bine...
Varza se lasa la desarat.
Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins.
Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic.
Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul...
Muschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat.
Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora.
Intre timp curatam legumele si pregatim umplutura.
Pregatirea umpluturii:
Uleiul il punem la incins cu o...
Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.
Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.
Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.
Din cand in cand...
Pulpele se spala bine, se condimenteaza si se lasa la frigider 10-15 minute.
Dupa aceea pulpele se aseaza intr-o cratita, nu foarte inalta, la bain marine ( se aseaza cratita cu pui intr-o alta oala cu apa, putin mai mare decat cratita, cat sa se aseze cratita pe oala cu apa) si se baga la...
Muschiul de porc se spala bine si se taie cubulete.
Cubuletele de carne se pun intr-un vas si peste se toarna sos de soia, piper, sare, busuioc, 2-3 foi de dafin si se amesteca bine.
Legatura de patrunjel se spala bine si cu ramurile de patrunjel se acopera carnita.
Vasul se pune in...
Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.
Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.
Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa...
Pulpele se spala bine, se scoate pielea de pe le si se taie-n doua. Se aseaza intr-o tava iar printer carne se pun cartofii, care au fost curatati si taiati in 4-6 parti. Se pune ceapa taiat rondele si ardeiul taiat feliute. Se pun: sare, piper, busuioc, foi de dafin si se toarna apa. Se...
Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza.
Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare.
Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia.
Bolul...
Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.
Apoi se ia carnea si se taie cubulete.
Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).
Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu...
Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar.
Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora.
Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e...
Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit.
Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele.
Dupa aia se spala in apa calduta.
Curatam legumele si le spalam bine.
Intr-o tava asezam morcovii taiati rondele, ceapa julien...
Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale.
Se amesteca pentru a se incorpora bine.
Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu sosul acesta vom unge carnea.
Muschiul de porc se taie felii si se las in putin apa rece cu sare,...
Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi.
Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc
Cepele se taie rondele si se pun peste carne la calit.
Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne.
La...
Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.
Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.
Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.
Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat...
Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.
Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.
Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D....
Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.
(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider).
Ciupercile proaspete se dau intr-un...
Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.
Peste varza se pune ceapa, ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.
Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.
Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.
Tava se...
Pulpele se spala bine, se transeaza si se pun in uleiul incins.
Cepele taiate julien, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat rondele si pastarnacul taiat rondele se pun peste pui la calit.
Cartofii se taie cubulete si se pun si ei un pic la calit cu puiul si celelalte legume....
Muschiul de vita se taie rondele si se pune in apa rece cu putina sare pentru 15 minute.
Dupa aceea se condimenteaza si se unge cu mustar, pe o parte si pe alta. Bucatile se pun intr-un vas, vasul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
Intr-o tava se pun...
Pulpele de pui se spala bine, se dezoseaza si se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de pui sa se inabuse un pic. Peste pui se pune rosiile taiate cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit un pic si apoi se pune apa. Cand carnita a...
Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare.
Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si...
Se spala bine carnea si se taie cubulete.
Intr-o tigaita se pune uleiul la incins peste care se pune carnea. Cand si-a schimbat un pic culoarea pe toate partile se adauga circa 4-5 linguri cu apa si se lasa la inabusit circa 15 minute, in acelasi timp te uiti sa vezi daca are...
Pulpe de pui la cuptor cu orez “pătrunjat”
Pulpele de pui se spala bine si se pun într-o cratiţă la bain-marine în cuptor. Când sunt aproape făcute se pune ceapa verde şi usturoiul verde tăiat rondele. Se dă la cuptor încă 5 minute şi se adaugă sosul de tomate amestecat cu apă, sare...
Ficăţei cu lămâie
Se pune la încins uleiul cu două linguri cu apă. Ficăţeii se spala bine, se şterg de apa iar apoi se pun în uleiul încins. Se lasă 2-3 minute până-şi schimbă culoarea, spre albicios. Se pune restul de apă, se pune ceapa taiată rondele,...
Crochete de pui
Laptele se fierbe cu un praf de sare. Se incing lingurile cu ulei si se caleste ceapa , tocata marunt. Se pune carnea tocata de pui la calit in ceapa si se lasa pana cand incepe sa se albeasca puiul. Dupa ce s-a calit carnea se pune muschul file taiat cubulete si se mai lasa 2 minute....
Cordon bleu din carne de porc marinată
Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de...
Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin
Intr-o cratita se pun la incins doua linguri cu apa. Ceapa o curatam, spalam, taiem julien si o punem in apa clocotita amestecand intruna. Puiul il spalam, cuatam de piele, transam si-l punem peste ceapa. Lasam sa se caleasca un pic si adaugam 3-4 catei de usturoi taiati...
Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi
Intr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa. 3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete. Se lasa 5 minute iar apoi se pun aripile, sa nu uitati sa le spalati si curati bine, se mai...
Pui umplut cu ciuperci pe capac
Puiul se spala bine bine si se curate de eventuale cotoare. Toate condimentele se amesteca intr-un bol iar apoi ungem puiul cu ele. Din loc in loc taiem piutul si bagam feliute de usturoi in el. Ciupercile se spala bine si se taie felii. Ceapa o curatam, spalam si o curatam...
Clătite umplute cu piept de pui (2)
Ciupercile se curata, se taie si se oparasc in apa clocotita timp de 4-5 minute. Pieptul de pui se fierbe bine iar apoi se taie cubulete. Verdeturile se spala bine si se toaca marunt. Intr-un bol amestecam ciupercile, puiul si verdeturile. Intr-un castronel batem ouale bine...
Sarmale cu jumări
Varza se lasa la desarat. Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins. Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic. Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul...
Rulouri de porc umplute în sos de bere
Muschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat. Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora. Intre timp curatam legumele si pregatim umplutura. Pregatirea umpluturii: Uleiul il punem la incins cu o...
Piftie de porc "afumată"
Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici. Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat. Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele. Din cand in cand...
Pulpe au bain marine cu amestec mexican
Pulpele se spala bine, se condimenteaza si se lasa la frigider 10-15 minute. Dupa aceea pulpele se aseaza intr-o cratita, nu foarte inalta, la bain marine ( se aseaza cratita cu pui intr-o alta oala cu apa, putin mai mare decat cratita, cat sa se aseze cratita pe oala cu apa) si se baga la...
Frigărui din porc marinat ~ reţeta mea nr. 100
Muschiul de porc se spala bine si se taie cubulete. Cubuletele de carne se pun intr-un vas si peste se toarna sos de soia, piper, sare, busuioc, 2-3 foi de dafin si se amesteca bine. Legatura de patrunjel se spala bine si cu ramurile de patrunjel se acopera carnita. Vasul se pune in...
Mâncare de măsline cu carne
Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa. Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte. Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa...
Pulpe în sos de roşii la cuptor
Pulpele se spala bine, se scoate pielea de pe le si se taie-n doua. Se aseaza intr-o tava iar printer carne se pun cartofii, care au fost curatati si taiati in 4-6 parti. Se pune ceapa taiat rondele si ardeiul taiat feliute. Se pun: sare, piper, busuioc, foi de dafin si se toarna apa. Se...
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor
Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza. Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare. Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia. Bolul...
Mancarica de fasole verde cu manzat
Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot. Apoi se ia carnea si se taie cubulete. Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute). Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu...
Porc tras in caramel, sos de soia si legume
Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar. Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora. Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e...
Coaste de porc cu legume la cuptor
Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa calduta. Curatam legumele si le spalam bine. Intr-o tava asezam morcovii taiati rondele, ceapa julien...
Muschi de porc marinat la gratar
Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale. Se amesteca pentru a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu sosul acesta vom unge carnea. Muschiul de porc se taie felii si se las in putin apa rece cu sare,...
Mancarica de castraveti murati
Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi. Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc Cepele se taie rondele si se pun peste carne la calit. Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne. La...
Friptura asortata la cuptor
Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza. Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min. Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat...
Caltabos moldovenesc aka CHISCA
Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati. Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit. Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D....
MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos
Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente. (Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider). Ciupercile proaspete se dau intr-un...
Varza calita
Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute. Peste varza se pune ceapa, ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic. Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin. Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa. Tava se...
Mancare de cartofi cu pui
Pulpele se spala bine, se transeaza si se pun in uleiul incins. Cepele taiate julien, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat rondele si pastarnacul taiat rondele se pun peste pui la calit. Cartofii se taie cubulete si se pun si ei un pic la calit cu puiul si celelalte legume....
Muschi de vita la cuptor cu bere
Muschiul de vita se taie rondele si se pune in apa rece cu putina sare pentru 15 minute. Dupa aceea se condimenteaza si se unge cu mustar, pe o parte si pe alta. Bucatile se pun intr-un vas, vasul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru o ora. Intr-o tava se pun...
Tocanita de ceapa verde cu pui
Pulpele de pui se spala bine, se dezoseaza si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de pui sa se inabuse un pic. Peste pui se pune rosiile taiate cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit un pic si apoi se pune apa. Cand carnita a...
Vacuta in vin pe pat de legume
Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare. Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si...
Tocanita de porc
Se spala bine carnea si se taie cubulete. Intr-o tigaita se pune uleiul la incins peste care se pune carnea. Cand si-a schimbat un pic culoarea pe toate partile se adauga circa 4-5 linguri cu apa si se lasa la inabusit circa 15 minute, in acelasi timp te uiti sa vezi daca are...