Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.
Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se...
Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.
Preparare marinata:
Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider...
Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D
Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le...
Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.
Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o...
Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc....
Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.
In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.
Se spala pulpa...
Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot.
Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda.
Intre timp, legumele se pregatesc astfel:
-ceapa taiata cubulete
-cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor -ardeiul taiat felii...
Preparare sos:
Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit.
Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute.
Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit.
Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda....
Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.
Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.
Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon...
Ciupercile se taie-n doua sau trei si se oparesc, vreo 10 minute. Dupa ce le-am oparit se scurg si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, ungem puiul cu chilli, sare si oregano iar apoi lasam la frigider pana se racesc ciupercile.
Se ia o tava sau un vas de yena si se unge cu ulei. Asezam...
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert la foc mare. Se lasa pana sunt aproape fierti, sa nu-i lasi sa fiarba pana la capat pt ca se sfarama cand ii tai, si apoi se lasa la racit.
Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, gogosarul taiat cubulete si usturoiul...
Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul.
Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si...
Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati.
Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne.
Ungi un vas de yena cu ulei si asezi mai intai cotletele. Peste cotlete asezam puiul si stropim cu apa, vin si sos de...
Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.
Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.
Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.
Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc...
Pulpele se spala bine, se aseaza in vasul de yena, se condimenteaza (cu sare, piper si busuioc).
Peste pulpe punem apa, vinul, sosul worcestershire si uleiul.
Ceapa o taiem julien, usturoiul il taiem feliute iar apoi le punem peste pulpe.
Dam vasul la cuptor, nu preincalziti...
Aripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15 minute, pentru a intra mai bine condimentele in carne.
Intre timp, p regatim faina pe o farfurie...
Pulpa de porc o spalam bine si o taiem felii nu foarte groase, cam de 2 cm.
Cartofii se curata, se spala si se taie-n 4.
Ungem cu ulei cartofii si feliile de carne iar apoi condimentam cu amestecul de condimente.
Asezam cartofii si carnea de porc intr-un vad de yena....
Separat vom gati varza calita.
Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici= http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html
Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun...
Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.
Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.
Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.
Oprim o cana din apa-n...
Pulpa se spala bine, se scoate pielea, se indeparteaza eventuala grasime de pe pulpa si se spala iar.
Se aseaza pulpa in folie de aluminiu se presara busuioc si morcov dat pe razatoare.
Ceapa se taie julien iar usturoiul felite si se pun deasupra pulpei.
Invelim pulpa...
Carnea de pui se spala bine si se curata de puf.
Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor.
Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori...
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja.
Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii.
Intr-un ceaun incingem putin ulei si punem kaizerul taiat feliute.
Lasam pana cand kaizerul se inmoaie putin iar apoi...
Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la...
Preparare legume pentru umplut:
Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.
Atentie,...
Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le...
Toate ingredientele pentru „alifie” se pun intr-un bol si se amesteca bine, pana se inglobeaza toate ingredientele.
Puiul se spala bine bine si se curata de eventuale grasimi sau puf nedorit.
Ungem puiul cu „alifia” obtinuta, bagam putin si in el.
Rosiile...
Puiul se spală bine, se unge cu ulei de măsline, se sărează şi se piperează. la fel se procedeză cu muşchiul de porc.
Puiul se aşează în vas şi îi punem un gulerul de muşchi de porc.
Se pune capacul şi se lasă pană se rumeneşte. Se lasă la cuptor la...
Foile de viţă de vie se opăresc şi se strecoară într-o sită.
Orezul se pune pe foc impreună cu o cană cu apă, până se umflă orezul.
Toate legumele se spală, se toacă mărunt (morcovul poate fi dat pe răzătoare) iar apoi se călesc în ulei....
Pulpele se spală bine iar apoi se toacă.
Se toacă marunt toată verdeaţa iar usturoiul se pisează.
Cartoful se curăţă, se spală bine şi se dă pe răzatoare.
Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare şi piper, după gust.
Se fac mingiuţe din compoziţia...
Plăcintă cu carne de porc
Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se...
Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor
Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata. Preparare marinata: Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider...
Sarmale cu surprize
Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le...
Pui în sos Hoisin la cuptor
Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute. Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o...
Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor
Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc....
Sarmale cu varză dulce
Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit. Se spala pulpa...
Mancarică de cartofi cu afumatură
Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot. Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda. Intre timp, legumele se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor -ardeiul taiat felii...
Piure de mazăre cu pui
Preparare sos: Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit. Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute. Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit. Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda....
Bacon crud tras în tigaie
Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii. Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora. Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon...
Pui cu ciuperci
Ciupercile se taie-n doua sau trei si se oparesc, vreo 10 minute. Dupa ce le-am oparit se scurg si se lasa sa se raceasca. Intre timp, ungem puiul cu chilli, sare si oregano iar apoi lasam la frigider pana se racesc ciupercile. Se ia o tava sau un vas de yena si se unge cu ulei. Asezam...
Musaca
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert la foc mare. Se lasa pana sunt aproape fierti, sa nu-i lasi sa fiarba pana la capat pt ca se sfarama cand ii tai, si apoi se lasa la racit. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, gogosarul taiat cubulete si usturoiul...
Pui în sos de soia cu lămâie
Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul. Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si...
Cotlete de porc cu pui la cuptor
Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati. Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne. Ungi un vas de yena cu ulei si asezi mai intai cotletele. Peste cotlete asezam puiul si stropim cu apa, vin si sos de...
Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor
Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei. Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc. Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute. Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Pulpele se spala bine, se aseaza in vasul de yena, se condimenteaza (cu sare, piper si busuioc). Peste pulpe punem apa, vinul, sosul worcestershire si uleiul. Ceapa o taiem julien, usturoiul il taiem feliute iar apoi le punem peste pulpe. Dam vasul la cuptor, nu preincalziti...
Aripioare crocante
Aripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15 minute, pentru a intra mai bine condimentele in carne. Intre timp, p regatim faina pe o farfurie...
Pulpa de porc si cartofi la cuptor
Pulpa de porc o spalam bine si o taiem felii nu foarte groase, cam de 2 cm. Cartofii se curata, se spala si se taie-n 4. Ungem cu ulei cartofii si feliile de carne iar apoi condimentam cu amestecul de condimente. Asezam cartofii si carnea de porc intr-un vad de yena....
Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză
preparare ciocanele: intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia. Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper...
Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors
Separat vom gati varza calita. Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici= http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun...
Ostropel din gaina batrana de la tara
Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic. Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea. Oprim o cana din apa-n...
Pulpe "invelite" la cuptor ~~ pentru dieta
Pulpa se spala bine, se scoate pielea, se indeparteaza eventuala grasime de pe pulpa si se spala iar. Se aseaza pulpa in folie de aluminiu se presara busuioc si morcov dat pe razatoare. Ceapa se taie julien iar usturoiul felite si se pun deasupra pulpei. Invelim pulpa...
Ciocănele în vin la cuptor
Carnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor. Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori...
Cartofi ţărăneşti în ceaun
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii. Intr-un ceaun incingem putin ulei si punem kaizerul taiat feliute. Lasam pana cand kaizerul se inmoaie putin iar apoi...
Ciocănele marinate la cuptor
Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la...
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi
Preparare legume pentru umplut: Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita. Atentie,...
Chifteluţe de găină cu sos acrişor
Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le...
Pui uns cu toate „alifiile” si umplut cu rosii usturoiate
Toate ingredientele pentru „alifie” se pun intr-un bol si se amesteca bine, pana se inglobeaza toate ingredientele. Puiul se spala bine bine si se curata de eventuale grasimi sau puf nedorit. Ungem puiul cu „alifia” obtinuta, bagam putin si in el. Rosiile...
Puiul porc în vas roman
Puiul se spală bine, se unge cu ulei de măsline, se sărează şi se piperează. la fel se procedeză cu muşchiul de porc. Puiul se aşează în vas şi îi punem un gulerul de muşchi de porc. Se pune capacul şi se lasă pană se rumeneşte. Se lasă la cuptor la...
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă
Foile de viţă de vie se opăresc şi se strecoară într-o sită. Orezul se pune pe foc impreună cu o cană cu apă, până se umflă orezul. Toate legumele se spală, se toacă mărunt (morcovul poate fi dat pe răzătoare) iar apoi se călesc în ulei....
Chifteluţe din pulpe de pui
Pulpele se spală bine iar apoi se toacă. Se toacă marunt toată verdeaţa iar usturoiul se pisează. Cartoful se curăţă, se spală bine şi se dă pe răzatoare. Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare şi piper, după gust. Se fac mingiuţe din compoziţia...