publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ketchup de casa
Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin...
Visine deshidratate
Spalam visinele, le scurgem bine, le rupem coditele si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara si presaram putin zahar peste ele. Le lasam la rece peste noapte, apoi le scurgem bine, presandu-le usor. Aceste visine putem sa le folosim pentru deshidratare. Asezam visinele scurse...
Castraveti in otet
Spalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri. Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat. Puneti apa la foc impreuna cu otetul, sarea, zaharul, piperul boabe, coriandru, mustarul si foile de...
Gem de mere aromat
Spalam merele si le taiem felii mai groase , pastrand si casuta cu seminte . Punem peste ele o cana de apa si le fierbem la foc mic pana se inmoaie . Trecem prin sita merele fierte , inclusiv piureul de la ele , pastrand in sita doar cojile si semintele . Peste pasta de mere adaugam...
Busuioc conservat in ulei de masline
Folositi numai frunze sanatoase , nepatate . Rupeti frunzele , le spalati trecandu-le printr-un jet de apa , apoi le puneti pe un prosop sau hartie absorbanta . Tamponati cu alt servet fiecare frunza , usor , sa le zvantati. Pregatiti borcane sterile in care asezati frunze de busuioc , apoi...