Castraveti in otet

de katty in Muraturi, 12 Sep 2017 | 5324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • marar uscat
  • coriandru boabe
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 linguri sare neiodata (de sac)
  • 1 litru otet
  • 2 litri apa
  • 500 gr zahar
  • 1 plic de conservant
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Spalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri.
Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat.
Puneti apa la foc impreuna cu otetul, sarea, zaharul, piperul boabe, coriandru, mustarul si foile de dafin. Lasati sa dea cateva clocote, apoi turnati solutia fierbinte peste castraveti , nu inainte de a dizolva in ea plicul de conservant. Acoperiti borcanele cu capacele si lasati-le pana a doua zi.

Daca mai este nevoie, completati cu aceeasi solutie. Presati usor deasupra castravetilor cu bucati subtiri de lemn pentru a nu se ridica deasupra solutiei. Inchideti capacele ermetic si puneti-le la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta