publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Salata cu ton
Curatam , spalam si tocam ceapa marunt.Maruntim si castravetii si gogosarul. Boabele de porumb(daca sant din conserva) le trecem sub un jet de apa rece si le lasam la scurs. Intr-un bol, golim conserva de ton cu tot cu ulei, apoi adaugam restul ingredientelor, amestecam, asezonam si salatica este...
Salata de cruditati cu maioneza
Spalam sub jet de apa rece , foarte bine toate legumele, apoi le taiem rondele. Curatam oul si-l feliem. Toate le punem intr-un bol incapator. Adaugam zeama de lamaie si maioneza apoi asezonam. Omogenizam totul si dam la rece pentru 15’, pentru a se patrunde toate aromele. Servim salata...
Salata din flori de salcam
Punem ciorchinii intr-un bol si-i scaldam de cateva ori in apa rece, pentru a indeparta praful si eventualele insect de pe ei, apoi ii acoperim cu apa curata in care stoarcem zeama de la lamiae si le lasam la macerat 1-1,5h. Intre timp curatam si maruntim grapefruit-ul, iar fructele uscate le...
Salata de cruditati cu leurda
Curatam si taiem in felii, ouale si toate legumele. Facem un dressing din zeama de lamaie, ulei si mustar, il adaugam peste salata, asezonam si servim . Pofta buna!
Salata de cruditati cu surimi pane
Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator. Branza o maruntim, masline-lor le indepartam samburii, iar bucatile de surimii le taiem in felii cam de 1 cm si le adaugam peste legume. Separat pregatim dressing-ul din ingredientele mentionate,il punem peste salata,...
Salata boeuf cu rodie
Legumele si carnea fara piele, le taiem cubulete, marunt. Castraveciorii, ii taiem si-i stoarcem bine de zeama. 2 oua le taiem cubulete. Rodia, o curatam sub apa rece, pastram doua linguri de seminte pentru ornat, iar restul le amestecam in salata. Adaugam 2 lingurite mustar, 2 linguri maioneza,...
Salata de vinete si dovlecei fara coacere
Sursa de inspiratie de aici , dar adaptata dupa gusturile mele. Curatam vinetele si dovleceii de coaja, taiem legumele in cubulete, le stropim cu zeama de lamaie si le pudram cu sare. Le amestecam si le lasam sa-si lase zeama, cam 15-20’. Intre timp...
Salata satioasa de post
Spalam salata, o rupem in bucatele si o punem intr-un bol . Rosalie sherry spalate, le taiem in 4 sau in doua, depinde de marimea lor si le punem peste salata. Adaugam boabele de fasole si branza taiata in cuburi. Separate face un dressing din ulei, otet, piper si sare, la care adaugam si...
Salata delicioasa
Cartofii ii curatam si-I taiem cubulete. Branza, rosia si gogosarul le taiem tot cubulete. Prazul il feliem iar slata o rupem in bucatele. Punem totul intr-un bol, adaugam iaurtul si omogenizam ( nu punem sare, avem branza). Servim salata pe platou si ornam cu salata verde si gogosar. Pofta buna!
Salata de spanac crud cu carnati
Spalam spanacul in mai multe ape si-l lasam la scurs. Daca frunzele sunt mari, il maruntim putin. 2 carnati ii taiem in feliute, iar 6 ii crestam la capete, ii punem la prajit, in uleiul incins pentru1-2', pana rondelele se rumenesc si bucatile crestate ''Infloresc", apoi ii scoatem pe...
Salata mixta
Punem intr-un bol boabele de fasole si de porumb. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare morcovul si-l punem in bol. Prazul il spalam si-l taiem rondele, atat partea alba cat si ce-a verde. Adaugam zeama de lamaie, uleiul, sare si piper dupa gust. O servim simpla sau cu peste. Eu am...
Salata de rosii cu menta
Luam rosiile bine coapte, le decojim, le feliem si le punem intr-un bol. Telemeaua o taiem in cubulete, menta o maruntim si le punem peste rosii. Adaugam uleiul, amestecam si gata salata, se poate servi. Daca telemeaua nu este destul de sarata, se mai adauga sare. Pofta buna!
Salata de broccoli
Se desface broccoli in bucati, se spala si se pune la fiert pentru 20’. Se scoate in strecuratoare si se lasa la racit. Intre timp curatam usturoiul si-l pisam. Dintr-un galbenus, ulei si zeama de lamaie facem maioneza, in care adaugam si usturoiul. Zdrobim broccoli (eu am folosit...
Arici din fructe
Spalam toate fructele. Taiem lubenita in doua, jumatate ramane intreaga (ariciul), jumatate o curatam de coaja si o taiem in cuburi si scoatem si samburii. Caisele, piersicile si perele le curatam de samburi si le taiem in patrate. Luam cate un bat si intercalam bucatile de fructe pana le...
Salata de cruditati
Curatam morcovii, telina si merele de coaja si le spalam. Varza o taiem fideluta,adaugam un praf de sare, o amestecam si o lasam deoparte. Dam pe razatoarea mare morcovii, merele si telina. Stoarcem varza de zeama lasata si o amestecam cu restul de legume. Intr-o cana de 250ml, adaugam...
Cupe dulci cu fructe
Luam un cutit cu varf, bine ascutit si sectionam pepenele galben in jumatate, in forma zimtata (pentru ai conferi un aspect mai placut). Cu ajutorul unui dispozitiv de scobit (sau cu o lingurita, in lipsa acestuia) scoatem tot miezul de pepene, in forme rotunjoare si-l punem intrun bol....
Salata de sfecla rosie cu ulei de struguri
Spalam si punem sfecla la fiert circa 1h, pana intra furculita usor in ea. O scoatem din apa si o lasam la racit. O curatam si o taiem felii sau daca doriti o treceti prin razatoarea mare. Punem sfecla intr-o salatiera, adaugam hreanul, chimenul, zaharul,sarea si uleiul. Amestecam ingredientele...
Salata usoara de castraveti
Castravetii si ridichile,se taie in felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 15’, pentru a-si lasa zeama. Prazul si ceapa se taie fideluta, se presara putina sare si se lasa sa stea 15’. Se storc castravetii cu ridichile si se pun in bolul de salata. Stoarcem ceapa cu...
Salata de vinete cu chimen
Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca . Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna...
Salata de conopida
Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Intre timp facem o maioneza din doua galbenuse crude, unul fiert, ulei,mustar, zeama de lamaie, sare si piper. Maruntim...