publicat la 21.10.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 18.10.2015
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui cu sos de rosii
Curatam ceapa,morcovul,telina si usturoiul si le tocam(cat se poate de mic),apoi le punem la innabusit cu putin ulei. Intre timp spalam copanelele si le punem peste legume(dupa 2-3 minute de cand le-am pus la innabusit) si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore...
Rulouri de curcan cu cartofi la cuptor
Pregatim o umplutura din felia de paine maruntita(pesmet),parmezan,sare,piper,patrunjel verde tocat foarte marunt si punem ulei de masline pana nu se mai faramiteaza. Punem pe masa de lucru cate o felie de carne pe care vom pune o felie de sunca,una de branza si deasupra punem putin din...
Chiftelute de vita la cuptor
amestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude. Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si dam la cuptorul incins la 200° timp de circa 30 de min. La jumatatea timpului le intoarcem si...
Pulpe pe pat de sare aromata
Spalam pulpele si le uscam. Tocam rozmarinul si il amestecam cu sarea si oregano. Amestecul de sare il punem intr-o tava(trebuie sa acopere fundul tavii intr-un strat mai gros) si deasupra asezam pulpele uscate si presarate cu piper. Dam la cuptorul incins la 200° pana sunt gata cca...
Muschi de vita la cuptor
Curatam morcovii,telina si cartofii ii spalam si ii taiem cubulete(mai mari). Punem pe aragaz o tigaie cu putin ulei la incins si punem muschiul sa se rumeneasca pe toate partile,apoi stingem cu un pahar cu vin,acoperim si lasam sa se evapore vinul,avand grij sa intoarcem muschiul. Cand s-a...
Sarmalute
Prima data pregatim foile de varza. Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat. Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea....
Ciulama de pui
Spalam carnea si o punem intr-o cratita cu ulei,iar cand e putin rumenita punem ceapa taiata marunt si lasam la innabusit cateva minute,apoi stingem cu sucul de rosii,acoperim cu apa(apa sa acupere de 2-3 degete carnea) si punem telina verde tocata marunt. Lasam sa fiarba la foc...
Pulpe de pui umplute
Cumparam pulpele gata dezosate(sau le dezosam acasa),intindem pulpa si o condimentam apoi punem deasupra 1 felie de cas si una de sunca apoi rulam si legam cu ata sa nu se desfaca.procedam asa cu toate. luam o tava si punem ulei de masline apoi punem pulpele,le condimentam si presaram pe...
Muschi de porc cu vin si patrunjel
Luam feliile de carne le dam cu sare ,piper si le trecem prin faina. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins si punem carnea sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Cand sunt rumene pe gustul fiecaruia punem vinul,acoperim cu un capac si lasam 6-7 minute la foc potrivit.trecute cele 7...
Papricas de pui cu galuste
spalam carnea si o punem cu putin ulei in cratita la rumenit. tocam ceapa marunt si cand carnea incepe sa se rumeneasca punem ceapa si lasam la foc mic sa se inabuseasca cateva minute,apoi punem sucul de rosii si acoperim cu apa (puneti 1 pahar in plus pt ca o sa scada). lasam sa...
Musaca de cartofi
punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore. cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc...
Snitele de vita la cuptor
batem oul cu sare si piper si amestecam pesmetul cu o lingura de parmezan si putina sare. dam bucatile de carne prin ou,apoi prin pesmet si le punem intr-o tava acoperita cu hartie pt cuptor,apoi le punem putin ulei deasupra si acoperim cu staniol;dupa care dam la cuptorul preIncalzit la...
Iepure la cuptor
transam iepurele si curatam legumele. punem intr-o tigaie putin ulei si usturoiul intreg,iar cand incepe sa se rumeneasca punem carnea si o intoarcem pe toate partile,apoi punem deasupra cca 1/2 pahar de vin si lasam sa se evapore. luam o tava si asezam carnea,punem cartofii taiati in...
Hamburger
amestecam carnea de vita si cea de porc cu oul,sare,piper,patrunjelul tocat marunt si parmezanul.i mpartim compozitia obtinuta in 4 si formam niste chiftele mai mari, inalte circa 1 cm. punem hamburgerii pe gratar sau in tigaia antiaderenta si ii coacem pe amandoua partile. cand sunt...
Tochitura
punem carnea la prajit in putin ulei,cand se rumeneste punem sucul de rosii si usturoiul taiat in 4(daca va place puneti-l pisat),sare,piper si lasam la foc mic pana scade sucul. servim cald cu mamaligutza. pofta buna.
Carne alla pizzaiola
decojim rosiile si le taiem cubulete.intr-o tigaie punem putin ulei de masline si punem carnea.o lasam 2 min pe parte,apoi adaugam usturoiul taiat in 2,caperele,maslinele si rosiile.lasam sa fiarba la foc mic 10-15 min apoi controlam sa fie carnea gata,potrivim de sare,adaugam oregano si dam...
Piept de pui cu ciuperci
curatam ciupercile si le taiem felii.dam feliile de piept prin faina apoi le punem la rumenit in tigaie cu untul.cand se rumenesc putin si pe o parte si pe alta punem ciupercile si lasam sa se inmoaie bine si ele,apoi adaugam sosul,catelul de usturoi taiat in 2 ,sare si piper si lasam sa fiarba...
Chiftelute cu sos
curatam morcovul,ceapa,ardeiul si telina,le spalam si le tocam marunt.le punem intr-o cratita cu putin ulei la innabusit,le lasam 2-3 min,apoi adaugam sucul de rosii si tot atata apa(supa de carne),acoperim si lasa sa fiarba la foc mic. amestecam carnea,oul,painea inmuiata,parmezanul si...
Mancarica de pui cu ardei copti
coacem ardeii si rosiile pe plita. rosiile le curatam si le punem intr-un vas,curatam si ardeii si ii taiem cubulete sau fasiute. carnea o punem sa dea cateva clocote, separat ceapa tocata marunt o punem la innabusit,dupa care adaugam carnea,o lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam...