Se infierbanta uleiul si se pune carnatul la prajit.
Dupa ce s-a rumenit ,se scoate si se pun ouale la prajit.
De data asta n-am mai scos carnatul,ca a lasat ulei cu paprika si era bun de tot!!!
Cand sunt gata ,se scot si se servesc cu o paine grea de cartofi.Bineinteles ca si altfel de...
Se curata si se taie cartofii in sferturi si se pun la fiert,dar sa nu-i fierbi de tot. Mijlocul sa ramana inca crud.
Se adauga toate ingredientele la cuptor.
Inainte de a servi,se poate adauga ulei de masline extra virgin pentru gust.
Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza bilute. Se pot praji sau da la tava la cuptor.Eu le-am facut la cuptor. Se intorc ca sa fie rumenite pe toate partile.
Se caleste ceapa.Se adauga pipotele si se calesc.
Se adauga paprika,pasta de tomate si se amesteca,avand grija sa nu se arda paprika.
Se pun in oala si cartofii,se toarna apa peste si se inchide capacul oalei sub presiune.
Inainte de a inchide capacul nu uitati de sare si de piper.
Dupa...
Se feliaza si se bate pieptul de pui,dar numai pe o parte.
Adauga sau tavaleste bucatile in suc de lamaie.
Sareaza si pipereaza bucatile de pui si da-le prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Se prajeste si se serveste.
Se spala pulpele si se curata legumele.
Se pun intai legumele taiate si apoi pulpele de pui la tava.
Se adauga condimentele si se adauga un pahar de apa .
Se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele.
Se caleste ceapa in ulei.
Se adauga pulpele si se rumenesc putin.
Se adauga sare,piper,vinul si cam tot atata apa.
Se lasa sa se innabuse 15-20 minute dupa care se adauga smantana si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote.
Se potriveste de minune cu mamaliga!
Se pune ustoroiul,ceapa,vinul si pieptul de pui,taiat cuburi la foc mediu.
Cand s-a caramelizat puiul se adauga ciupercile si se mai tin inca 5 minute.
Se adauga sosul de spaghete si se mai tine pe foc pana s-a incalzit.
Se serveste cu spaghete sau paste.
Se prajeste putin carnea,pana s-a rumenit pe toate partile.Se face asta pentru a retine sucurile din carne si a o face mai frageda.Carnea se prajeste in tigaie,dar nu se suprapun bucatile,intrucat nu se vor mai praji ci se vor gati la abur. Se scoate carnea si se prajeste ceapa cu telina si apoi...
Se amesteca toate ingredientele,mai putin puiul.
Se cresteaza pulpele de pui si se adauga amestecul de condimente. Se lasa la marinat cel putin 8 ore. Eu las de obicei 24 de ore.
Se coc la cuptor intr-o tava in care s-a pus putin ulei.
Se prajeste puiul taiat bucati in ulei ,pana e rumenit. Se scoate din tigaie/oala si se adauga ceapa. Cand s-a rumenit se adauga si usturoiul,iar dupa un minut paprika si paste de tomate. Se adauga puiul rumenit.Nu arunca lichidul care a curs din el,ci adauga-l in oala. Se toarna apa si se lasa...
Se inteapa pulpele de pui si se bag intr-o punga cu toate ingredientele. Se lasa la frigider cel putin doua ore,dar e si mai bun lasat peste noapte. Se da la cuptor sau se face pe gratar. E gata cand pulpa intepata fiind,curge un lichid curat si nu roz ca atunci cand nu e facut.
Reteta Medi...atizata:Carnati cu oua (in sfarsit!!!)
Se infierbanta uleiul si se pune carnatul la prajit. Dupa ce s-a rumenit ,se scoate si se pun ouale la prajit. De data asta n-am mai scos carnatul,ca a lasat ulei cu paprika si era bun de tot!!! Cand sunt gata ,se scot si se servesc cu o paine grea de cartofi.Bineinteles ca si altfel de...
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Se curata si se taie cartofii in sferturi si se pun la fiert,dar sa nu-i fierbi de tot. Mijlocul sa ramana inca crud. Se adauga toate ingredientele la cuptor. Inainte de a servi,se poate adauga ulei de masline extra virgin pentru gust.
Bilute din carne de pui tocata
Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza bilute. Se pot praji sau da la tava la cuptor.Eu le-am facut la cuptor. Se intorc ca sa fie rumenite pe toate partile.
Tocanita din pipote de pui
Se caleste ceapa.Se adauga pipotele si se calesc. Se adauga paprika,pasta de tomate si se amesteca,avand grija sa nu se arda paprika. Se pun in oala si cartofii,se toarna apa peste si se inchide capacul oalei sub presiune. Inainte de a inchide capacul nu uitati de sare si de piper. Dupa...
Snitel de pui - Becsi Szelet
Se feliaza si se bate pieptul de pui,dar numai pe o parte. Adauga sau tavaleste bucatile in suc de lamaie. Sareaza si pipereaza bucatile de pui si da-le prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet. Se prajeste si se serveste.
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se spala pulpele si se curata legumele. Se pun intai legumele taiate si apoi pulpele de pui la tava. Se adauga condimentele si se adauga un pahar de apa . Se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele.
Pulpe cu vin si smantana
Se caleste ceapa in ulei. Se adauga pulpele si se rumenesc putin. Se adauga sare,piper,vinul si cam tot atata apa. Se lasa sa se innabuse 15-20 minute dupa care se adauga smantana si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote. Se potriveste de minune cu mamaliga!
Pui Cacciatore
Se pune ustoroiul,ceapa,vinul si pieptul de pui,taiat cuburi la foc mediu. Cand s-a caramelizat puiul se adauga ciupercile si se mai tin inca 5 minute. Se adauga sosul de spaghete si se mai tine pe foc pana s-a incalzit. Se serveste cu spaghete sau paste.
Tocanita cu vita
Se prajeste putin carnea,pana s-a rumenit pe toate partile.Se face asta pentru a retine sucurile din carne si a o face mai frageda.Carnea se prajeste in tigaie,dar nu se suprapun bucatile,intrucat nu se vor mai praji ci se vor gati la abur. Se scoate carnea si se prajeste ceapa cu telina si apoi...
Pui Tandoori
Se amesteca toate ingredientele,mai putin puiul. Se cresteaza pulpele de pui si se adauga amestecul de condimente. Se lasa la marinat cel putin 8 ore. Eu las de obicei 24 de ore. Se coc la cuptor intr-o tava in care s-a pus putin ulei.
Paprikas de pui ca la mine acasa!
Se prajeste puiul taiat bucati in ulei ,pana e rumenit. Se scoate din tigaie/oala si se adauga ceapa. Cand s-a rumenit se adauga si usturoiul,iar dupa un minut paprika si paste de tomate. Se adauga puiul rumenit.Nu arunca lichidul care a curs din el,ci adauga-l in oala. Se toarna apa si se lasa...
Pulpe de pui la cuptor
Se inteapa pulpele de pui si se bag intr-o punga cu toate ingredientele. Se lasa la frigider cel putin doua ore,dar e si mai bun lasat peste noapte. Se da la cuptor sau se face pe gratar. E gata cand pulpa intepata fiind,curge un lichid curat si nu roz ca atunci cand nu e facut.